Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQS: Ηλεκτρική limo με έκδοση AMG

Ελλάδα 18:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQS: Ηλεκτρική limo με έκδοση AMG

ΝΕΑ

Mercedes EQS: Ηλεκτρική limo με έκδοση AMG

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz θα ξεκινήσει το πιο φιλόδοξο ηλεκτρικό της μοντέλο μέχρι σήμερα τη ναυαρχίδα EQS – και σχεδιάζει μια έκδοση AMG που θα αμφισβητήσει τα αυτοκίνητα επιδόσεων με την αρωγή δυο ηλεκτροκινητήρων και ισχύ πάνω από 600 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο θα αποτελέσει τη βάση μιας σειράς νέων καυτών μοντέλων μηδενικών εκπομπών. Η λιμουζίνα μεγέθους S, την οποία θα δούμε ως πρωτότυπο το 2022, είναι το πρώτο μοντέλο EQ που βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων (EVA). Αυτή η δομή λέει η Mercedes, θα επιτρέψει στα μοντέλα EQS να προσφέρουν απαράμιλλα επίπεδα διαμονής και πολυτέλειας στις τάξεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χάρη στο επίπεδο πάτωμα και την έξυπνη συσκευασία της μπαταρίας.

Το EQS, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Φρανκφούρτη το περασμένο έτος, θα ανταγωνιστεί την επερχόμενη Jaguar XJ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης και πρόκειται να παρουσιαστεί το επόμενο έτος. Άλλοι αντίπαλοι θα είναι το Tesla Model S και η Porsche Taycan, καθώς και μια σειρά από νέα πολυτελή ηλεκτρικά αυτοκίνητα που εξελίσσονται σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Lucid Air και Xpeng P7.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά EQS ακολουθεί τη στρατηγική «Electric First», σύμφωνα με την οποία όπως δήλωσε ο Markus Schäfer, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes, θα έχει ως αποτέλεσμα το 50% των πωλήσεων της εταιρείας να προέρχεται τόσο από ηλεκτρικά όσο και από υβριδικά μοντέλα έως το 2030, από το προβλεπόμενο 9% φέτος. “Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο κατασκευής αυτοκινήτων”, δήλωσε ο Schäfer αναφορικά με την πλατφόρμα EVA. “Η έμφαση δίνεται σε ηλεκτρικούς κινητήρες”.

Με την κωδική ονομασία V297, θα είναι το πέμπτο μοντέλο EQ της Mercedes. Ακολουθεί το EQC, το EQV, ένα φορτηγό για επαγγελματική χρήση, αλλά και τα compact SUV EQA και EQB. Επίσης θα δούμε Smart EQ Fortwo, το EQ Fortwo Cabrio και το EQ Forfour. Το νέο μοντέλο EQ θα διακριθεί από τα υπάρχοντα αυτοκίνητα της Mercedes από τη χαρακτηριστική σχεδίαση. Θα πωληθεί παράλληλα με την πιο παραδοσιακή S-Class έβδομης γενιάς, η οποία πρόκειται να αποκαλυφθεί προς το τέλος του έτους. Οι τροχοί της θα φτάνουν σε διάσταση τις 22 ίντσες και οι ηλεκτροκινητήρες της σε αυτή την πρώιμη φάση όταν θα αποκαλυφθεί το πρωτότυπο θα αποδίδουν πάνω από 470 ίππους, με την έκδοση AMG να ξεπερνά τους 600 ίππους.