Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes EQ Concept: Αποκάλυψη για το εσωτερικό της

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQ Concept: Αποκάλυψη για το εσωτερικό της

ΝΕΑ

Mercedes EQ Concept: Αποκάλυψη για το εσωτερικό της

ΝΕΑ

Μετά τα πρώτα teaser, τα οποία αφορούν την εξωτερική εμφάνιση της concept Mercedes EQ , οι Γερμανοί επιστρέφουν με αποκαλυπτικές εικόνες από την πρωτοποριακής καμπίνα του showcar.

Advertisement
Advertisement

 

Πιστεύουμε ότι η Mercedes EQ Concept είναι η ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς S-Class. Πρόκειται για μία τολμηρά σχεδιασμένη τετράθυρη λιμουζίνα η οποία διαθέτει ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό όπου απουσιάζουν τα συμβατικά χειριστήρια.

Advertisement
Advertisement

Το τετραθέσιο αυτοκίνητο έχει ένα ευρύχωρο εσωτερικό με ξεχωριστά πίσω καθίσματα που χωρίζονται από μια «floating» (με σχήμα που δείχνει ρευστό) κεντρική κονσόλα, που χωρίζει ολόκληρη την καμπίνα. Οι πίσω επιβάτες έχουν πολύ χώρο για τα πόδια και αξιοπρεπές ύψος για το κεφάλι παρά την κεκλιμένη γραμμή οροφής του sedan. Μια διπλή ηλιοροφή είναι ευδιάκριτη, όπως και η έλλειψη μεσαίας κολόνας (Β pillars) κάτι που αφήνει να εννοηθεί, πως θα υπάρχουν suicide doors (πόρτες που ανοίγουν ανάποδα).

Ως φουτουριστικό σχέδιο δεν έχει (φυσικά) τους παραδοσιακούς καθρέφτες, καθώς στις εμπρός κολόνες (Α pillars) υπάρχουν μικροσκοπικές κάμερες, ενώ τα υποβραχιόνια των θυρών, διαθέτουν ενσωματωμένες οθόνες αφής για τον οδηγό και τον συνοδηγό, από όπου θα έχουν τον έλεγχο κάποιων λειτουργιών. Υπάρχει μια άλλη οθόνη που έχει τον ρόλο  συστοιχίας οργάνων και είναι ενσωματωμένη στην επάνω περιοχή του ταμπλό.

Advertisement

Στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά το τιμόνι και αυτό είναι ένα σημάδι, πως η Mercedes έχει οραματιστεί την ηλεκτρική ιδέα με την ελευθερία του οδηγού να ελέγχει το αυτοκίνητο με τον… παλιό τρόπο, αν και περιμένουμε πως η EQ θα έχει ένα προηγμένο αυτόνομο σύστημα οδήγησης.

Το κύριος θέμα του εσωτερικού είναι χωρίς καμία αμφιβολία η γιγαντιαία οθόνη αφής, που κυριαρχεί στην κεντρική κονσόλα. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι η EQ είναι πράγματι η S-Class της επόμενης γενιάς (όπως αποκάλυψαν κατασκοπευτικές φωτογραφίες).

Advertisement

Η S-Class (W223) με συμβατικούς κινητήρες θα κυκλοφορήσει το 2020 με την ηλεκτρική της παραλλαγή να είναι προγραμματισμένη να βγαίνει στην παραγωγή αργότερα. Εάν πιστέψουμε τις φήμες η S-Class EV θα βασιστεί στη νέα Modular Electric Architecture (MEA) με ένα ηλεκτρικό μοτέρ μπροστά και ένα άλλο πίσω, δίνοντάς της μια διάταξη AWD. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πόση δύναμη θα δώσουν οι δύο κινητήρες, αλλά εικάζουμε πως θα είναι 402 ίπποι.