Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes Concept EQV με 400 km αυτονομία

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes Concept EQV με 400 km αυτονομία

ΝΕΑ

Mercedes Concept EQV με 400 km αυτονομία

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz σήκωσε το πέπλο από το νέο Concept EQV, μια ηλεκτρική έκδοση του γνωστού minivan V-Class που είναι έτοιμη για παραγωγή. Μια νέα κατηγορία βρίσκεται στα σκαριά, η Merc μας λέει περισσότερα…

Advertisement
Advertisement

Με το Concept EQV, η Mercedes δηλώνει ότι εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία στα ηλεκτρικά οχήματα, αυτή των premium MPV. Το EQV υιοθετεί ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων με συνδυαστική ισχύ 204 PS τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα με μπαταρία 100 kWh και αυτονομία 400 km. Κάτω από τη λαμαρίνα υπάρχει ένα συμπαγές ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) που αποτελείται από τον ηλεκτροκινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα ψύξης και τα ηλεκτρονικά – όλα στον πρόσθιο άξονα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 100 kWh εξασφαλίζει μια “ρεαλιστική” μέγιστη εμβέλεια 400 χιλιομέτρων και παρέχει αρκετή ενέργεια για να επιτρέψει στο EQV να διατηρήσει μια τελική ταχύτητα της τάξης των 160 km/h. Η Mercedes προσφέρει επίσης μια γρήγορη λειτουργία φόρτισης προκειμένου να καλυφτούν περίπου 100 km σε μόλις 15 min.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας δεν παρεμποδίζει τη λειτουργικότητα του EQV ως MPV. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μπαταρία είναι εγκατεστημένη στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, αφήνοντας τον εσωτερικό χώρο ανεπηρέαστο. Οι θέσεις επιβατών μπορούν να φτάσουν και τις οκτώ, χρησιμοποιώντας επιπλέον επιμέρους καθίσματα ή πάγκους. Ενώ το EQV είναι εύκολα αναγνωρίσιμο ως V-Class, διαθέτει μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του υπό-σήματος EQ. Αυτά περιλαμβάνουν τη μάσκα καλοριφέρ με ένθετα χρωμίου και μια λωρίδα LED, προβολείς LED, μεγάλες εισόδους αέρα στον μπροστινό προφυλακτήρα, ζάντες 19 ιντσών και αεροδυναμικό στιλ με μπλε τόνους στο αμάξωμα.

Στο εσωτερικό του, το Concept EQV χαρακτηρίζεται από διχρωμία, με το πάνω μέρος της καμπίνας να κυριαρχείται από μπλε και το κάτω μέρος να είναι μαύρο. Το ταμπλό υιοθετεί δέρμα “Midnight Blue” με χρυσές προεκτάσεις που θυμίζουν καλώδια χαλκού, ενώ τα καθίσματα διαθέτουν μπλε δέρμα Nappa.