Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Λειτουργικό Unity-Powered από το 2024 (+video)

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz: Λειτουργικό Unity-Powered από το 2024 (+video)

ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Λειτουργικό Unity-Powered από το 2024 (+video)

ΝΕΑ

Ένα νέο λειτουργικό σύστημα, που απλά ονομάζεται Mercedes-Benz Operating System ή MB.OS, θα αναπτυχθεί από την Unity Technologies.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα θα αντικαταστήσει το MBUX που χρησιμοποιείται από όλα τα μοντέλα της.

Η Unity Technologies είναι ειδικός στις πλατφόρμες 3D σε πραγματικό χρόνο και χρησιμοποιείται από το 70% όλων των παιχνιδιών για κινητά στην αγορά. Είναι επίσης ηγέτης στις τεχνολογίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Οι σχεδιαστές της Mercedes-Benz θα χρησιμοποιήσουν το Unity Industrial Collection, ένα σύνθετο πακέτο λογισμικού απεικόνισης 3D προϊόντων, για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον χρήστη σε όλη την καμπίνα επιβατών, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα οργάνων και ψυχαγωγίας των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Το λειτουργικό σύστημα της Unity θα συνδέει όλα τα μοντέλα της Mercedes-Benz με το cloud και με το Internet of Things και θα ελέγχει βασικούς τομείς όπως: Σύστημα μετάδοσης κίνησης, αυτόνομη οδήγηση, infotainment και συστήματα άνεσης.

«Με το δικό μας λειτουργικό, θέλουμε να επιτύχουμε τρία βασικά πράγματα: να διαμορφώσουμε το interface για μια μάρκα πολυτελείας, να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη επικοινωνία με τον πελάτη και να ενσωματώσουμε τον ψηφιακό τρόπο ζωής του πελάτη στα αυτοκίνητα», δήλωσε ο  επικεφαλής λογισμικών συστημάτων της Mercedes, Magnus Οstberg.

Advertisement

Το νέο λειτουργικό σύστημα Mercedes-Benz θα συνοδεύεται από ροή ήχου και βίντεο, εκτός από εφαρμογές gaming και μηνυμάτων. Θα προσφέρει επίσης εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας και θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του αυτοκινήτου ανάλογα με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών.

Advertisement

Αυτό το σύστημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Mercedes-Benz Vision EQXX Concept και περιλαμβάνει σύνθετα τρισδιάστατα γραφικά σε πραγματικό χρόνο.