Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQC: Η παραγωγή ξεκίνησε

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz EQC: Η παραγωγή ξεκίνησε

ΝΕΑ

Mercedes-Benz EQC: Η παραγωγή ξεκίνησε

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική Mercedes είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει στους δρόμους του κόσμου. Η παραγωγή του μοντέλου EQC ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Βρέμη και παράλληλα άνοιξαν και οι παραγγελίες.

Advertisement
Advertisement

 

Η πρώτη έκδοση παραγωγής είναι η «EQC Edition 1886», η οποία παρουσιάστηκε στην Νέα Υόρκη. Το μοντέλο αυτό θα έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό με τιμή 84.930 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 408 ίππους και 760 Nm ροπής από μπαταρίες ιόντων λιθίου 80 kWh. Το crossover επιταχύνει από 0-100 σε 5,1 δευτερόλεπτα, έχει τελική ταχύτητα 180 χλμ και αυτονομία 445-471 χλμ με μία φόρτιση. Η παραγωγή της EQC ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Mercedes στην Βρέμη, μαζί με τις: C-Class Saloon / Estate και τις GLC SUV / Coupe.

« Το προσωπικό μας στην Βρέμη έχει εμπειρία στην παραγωγή οχημάτων διαφόρων τύπων και παραλλαγών. Τώρα περνά στην ηλεκτρική εποχή» δήλωσε ο Markus Schafer μ΄ςλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz Cars (τμήμα Production and Supply Chain).

Αργότερα θα ξεκινήσει η παραγωγή της EQC στο Πεκίνο για τα αυτοκίνητα της αγοράς στην Κίνα. Οι επόμενες γραμμές παραγωγής θα είναι τα εργοστάσια Rastatt και Sindelfingen στην Γερμανία, το Hambach στην Γαλλία και το Tuscaloosa στις Η.Π.Α. Οι μπαταρίες οι οποίες δίνουν κίνηση στο μοντέλο κατασκευάζονται στο Kamenz κοντά στην Δρέσδη, σε εργοστάσιο της Daimler. Θυμίζουμε πως η εταιρία είχε επενδύσει για αυτό ένα δις ευρώ. Μόλις η παραγωγή αυξηθεί, μπαταρίες θα κατασκευάζουν τα εργοστάσια στο  Jawor στην Πολωνία, στην Κίνα την Ταϊλάνδη και στις Η.Π.Α.

Advertisement