Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-AMG SLR Concept: Η εκπληκτική επανεκκίνηση του supercar;

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-AMG SLR Concept: Η εκπληκτική επανεκκίνηση του supercar;

ΝΕΑ

Mercedes-AMG SLR Concept: Η εκπληκτική επανεκκίνηση του supercar;

ΝΕΑ

Σχεδόν κάθε supercar στην ιστορία του αυτοκινήτου μένει αξέχαστο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά από αυτά που ξεπερνούν τα όρια του απλώς εντυπωσιακού. Φαίνεται ότι η 20ετία από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν ώριμη για τέτοιες δημιουργίες, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Georgi Bozhkov στο Bēhance.net.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, μιλάμε για τη Mercedes-Benz SLR McLaren. Γεννημένη στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν η McLaren και η Mercedes είχαν ακόμη επιχειρηματική σχέση, είναι αδύνατο για τους λάτρεις των αυτοκινήτων να μην την αναγνωρίσουν αμέσως. Το μακρύ καπό, ο σχεδιασμός εμπνευσμένος από την F1, ο υπερτροφοδοτούμενος V8 5,4 λίτρων που παράγει 617 ίππους δημιουργούν ένα απίθανο μηχάνημα οδήγησης.

Αυτός ο αριθμός δεν ρίχνει σαγόνια στις μέρες μας, αλλά εκείνη την εποχή ήταν κάτι το τρομακτικό. Αυτός ο συνδυασμός σχεδίασης και ισχύος έχει μετατρέψει την SLR McLaren σε είδωλο, ενώ, η αισθητική της παραμένει και σήμερα ικανή να επηρεάσει τους σχεδιαστές.

Οπότε μια σύγχρονη SLR δεν ακούγεται παράξενα. Ο Bozhkov αποκαλεί αυτό το αυτοκίνητο Mercedes-Benz SLR-AMG Vision Concept, δεν πρόκειται απλώς για την πάλαι ποτέ SLR με κάποιες μικρές τροποποιήσεις. Στη δημοσίευση του Bēhance, αρκετές εικόνες δείχνουν το αυτοκίνητο από όλες τις γωνίες, προσφέροντας παράλληλα κάποιο υπόβαθρο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο δημιούργησε αυτό το μοντέρνο supercar. Η έμπνευση προήλθε κυρίως από την SLR, αλλά ενσωμάτωσε επίσης κλασικά στοιχεία σχεδίασης της Mercedes από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Είναι σίγουρα ένα εντυπωσιακό σχέδιο με σωστά τοποθετημένο μεγάλο καπό αλλά και μοντέρνους προβολείς, ενώ, η γερμανική σημαία που ενσωματώνεται στους αεραγωγούς των φτερών είναι μια πολύ cool πινελιά.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο πρωτότυπο εξελίσσεται εδώ και δυο χρόνια. Ο ίδιος αναφέρει πως ξεκίνησε με σχέδια στο χέρι και σταδιακά τα έφερε στο σημείο σε αυτό που βλέπετε εδώ. Θα εκπλαγείτε επίσης όταν μάθετε ότι ο τύπος δεν διαθέτει επαγγελματική κατάρτιση στον σχεδιασμό αυτοκινήτων. Είναι ένας ταλαντούχος artist του 3D που αγαπά τα αυτοκίνητα και είναι σαφώς εμπνευσμένος από την SLR McLaren ικανοποιώντας το πάθος του μέσα από αυτό.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ένα σκίτσο της Mercedes SLR-AMG Concept του μέλλοντος

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Mercedes SLR McLaren 722 S Roadster;

Advertisement