Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-AMG GT S: Πλήρης βελτίωση στα 613 άλογα από την Fostla

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-AMG GT S: Πλήρης βελτίωση στα 613 άλογα από την Fostla

ΝΕΑ

Mercedes-AMG GT S: Πλήρης βελτίωση στα 613 άλογα από την Fostla

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT S είναι ένα αυτοκίνητο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αυτό που “χρειάζεται” όμως σύμφωνα με την γερμανική εταιρία βελτιώσεων Fostla είναι ένα πλήρες πακέτο βελτίωσης και ακόη περισσότερα άλογα από τον πανίσχυρο κινητήρα της. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Επίκεντρο της βελτίωσης της γερμανικής εταιρίας είναι οι αλλαγές πο πραγματοπιήθηκαν στο μοτέρ της Mercedes-AMG GT. Οι εν λόγω αλλαγές αύξησαν σημαντικά την απόδοση του τετράλιτρου V8 με τα δύο τούρμπο, από τους 510 στους 613 ίππους. Ανάλογη αύξηση είχαμε και στο τομέα της ροπής η οποία από τα 68,3 κιλά εκτοξεύτηκε στα 78,3 κιλά.

Τα αυξημένα νούμερα στην απόδοση του μοτέρ προέκυψαν από αναπρογραμματισμό της κεντρικής μονάδας ελέγχου σε συνδυασμό με νέο φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης της BMC αλλά και αλλαγές στην εξάτμιση του εντυπωσιακού coupe.

mercedes-amg-gt-s-fostla-640

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρία βελτιώσεων δεν ανακοινώνει επίσημα τις μεταβολές στις επιδόσεις της Mercedes-AMG GT, οι οποίες ωστόσο αναμένονται καλύτερες σε σχέση με τα 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα που επιτυγχάνει το coupe στην στάνταρ μορφή του αλλά και σε σχέση με τα 310 χλμ./ώρα που έχει ως επίσημη τελική.

mercedes-amg-gt-s-fostla-640-2

Η Fostla πρόσθεσε σε δεύτερο πλάνο και ένα αεροδυναμικό κιτ από ανθρακονήματα που δίνει μια εικόνα επιθετικότητας στο μοντέλο της γερμανικής εταιρίας και περιλαμβάνει εμπρός σπόιλερ, ένθετα στις εισαγωγές αέρα, ποδιές, διαχύτη αλλά και σταθερή αεροτομή. Η “φροντίδα” της Fostla ολοκληρώνεται από την χαμηλότερη σε ύψος ανάρτηση της KW αλλά και τους αποστάτες στους τροχούς της H&R.

Advertisement

Κερασάκι στην τούρτα τα γραφικά από βινύλιο που δίνουν στην Mercedes-AMG GT ένα αγωνιστικό ύφος. Η τιμή του βελτιωτικού πακέτου στην Γερμανία ανέρχεται στα 28.000 ευρώ.