Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλο πλήγμα για το Αutopilot της Tesla

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλο πλήγμα για το Αutopilot της Tesla

ΝΕΑ

Μεγάλο πλήγμα για το Αutopilot της Tesla

ΝΕΑ

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά για την επιτυχία της εταιρίας. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Αν και ο Musk έχει εμπλακεί σε μία μεγάλη δικαστική διαμάχη με το Twitter ύστερα από την άρνηση να το αγοράσει και παρά τα παράπονα του ίδιου ότι τα εργοστάσιά του στην Αμερική και την Γερμανία δεν αποδίδουν ικανοποιητικά, το καταναλωτικό κοινό δεν δείχνει να πτοείται και αγοράζει μετά μανίας τα αυτοκίνητα της Tesla.

Η εταιρία σημειώνει μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις της σε περισσότερες αγορές του κόσμου. Και πέρα από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και την μεγάλη αυτονομία, ένα σημαντικό στοιχείο για την έλξη που ασκούν είναι και το σύστημα αυτόνομης οδήγησης Autopilot. Ένα σύστημα που συχνά έχει βρεθεί στο στόχαστρο για την απόδοσή του, όμως κανείς δεν αρνείται ότι πρόκειται ίσως για το πιο εξελιγμένο σύστημα αυτή την στιγμή στον συγκεκριμένο τομέα.

Αυτό οφείλεται κυρίως στους ανθρώπους που δούλεψαν για αυτό το πρόγραμμα. Όμως το τμήμα εξέλιξης του Autopilot δέχθηκε πρόσφατα ένα σημαντικό πλήγμα, καθώς αποχώρησε από την ομάδα το κορυφαίο στέλεχος τεχνητής νοημοσύνης της Tesla και βασικό πρόσωπο πίσω από την εξέλιξη του Autopilot.

Advertisement
Advertisement

To όνομά του είναι Andrej Karpathy και εντάχθηκε στην Tesla το 2017. Πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσε μέσα από μία σειρά από Tweets την αποχώρησή του από την εταιρία, σημειώνοντας ότι ήταν μεγάλη χαρά για τον ίδιο να βοηθήσει την Tesla στο να επιτύχει τους στόχους της τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αυτή είναι μία ακόμα μία αποχώρηση από το τμήμα του Autopilot. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν βασικό συστατικό στην ανάδειξη της Tesla στην κορυφή των σύγχρονων αυτοκινητοβιομηχανιών, ενώ βοήθησε και τον Musk να συγκεντρώσει δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, υποσχόμενος ότι θα είχε στον δρόμο 1 εκατομμύριο ρομποτικά ταξί την επόμενη χρονιά.

Advertisement

Οι υποσχέσεις του Musk για πλήρως αυτόνομα οχήματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς απαιτείται να υπάρχει ακόμα οδηγός στο όχημα, όμως το Autopilot εξελίχθηκε γρήγορα και μάλιστα ξεπέρασε όλα τα συστήματα που διαθέτουν οι παραδοσιακοί κατασκευαστές.

Η αποχώρηση του 35χρονου Karpathy σημαίνει ότι η Tesla αντιμετωπίζει σημαντικά θέματα με την πλήρως αυτόνομη οδήγηση, κάτι που κάνει τους μετόχους σκεπτικούς σχετικά με την εταιρία.

Advertisement

Πάντως το Autopilot βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών ασφαλείας στις ΗΠΑ, με τη NHTSA να εξετάζει πάνω από 200 περιπτώσεις ατυχημάτων στα οποία εμπλέκεται το σύστημα Autopilot. Επίσης, η αποχώρηση του συγκεκριμένου στελέχους, εντάσσεται στην μείωση κατά 200 εργαζομένων στο τμήμα Autopilot στο γραφείο της εταιρίας στο San Mateo στην Καλιφόρνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος εμπιστεύεται το Tesla Autopilot; (video)
Σκάνδαλο Tesla: Έτσι παραπλανά τις Aρχές στα ατυχήματα με το Autopilot
Είναι τελικά ασφαλές το Autopilot της Tesla;