Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μεγαλύτερη αυτονομία για το plug-in υβριδικό Range Rover

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεγαλύτερη αυτονομία για το plug-in υβριδικό Range Rover

Mobility

Μεγαλύτερη αυτονομία για το plug-in υβριδικό Range Rover

Mobility

Από το 2023, το Range Rover PHEV θα διατίθεται με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία, κάτι που θα του επιτρέπει να κινείται κατά 13% περισσότερο με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Η Land Rover ανακοίνωσε ότι η plug-in υβριδική έκδοση του Range Rover από το 2023 θα μπορεί να διανύσει 113 χιλιόμετρα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, αντί των 100 που είναι σήμερα.

«Το νέο Range Rover είναι το πιο επιθυμητό, ​​κομψό και ικανό πολυτελές SUV στον κόσμο», δήλωσε ο Nick Collins, εκτελεστικός διευθυντής προγραμματισμού οχημάτων της Jaguar Land Rover– προφανώς λόγω του ότι το configurator στο site της εταιρείας όπου μπορεί να διαμορφώνει κανείς το δικό του Range Rover, έχει χρησιμοποιηθεί από τις αρχές του 2021, περισσότερες από 2 εκατομμύρια φορες.

Advertisement
Advertisement

«Τα νέα αποδοτικά μας συστήματα μετάδοσης κίνησης Extended-Range Plug-in Hybrid Electric Vehicle αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία με μια εξαιρετική ισορροπία απόδοσης, φινέτσας και αποδοτικότητας, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να ολοκληρώσουν ήσυχες διαδρομές με μηδενικές εκπομπές έως και 113 χιλιόμετρα» λέει ο Collins. Αυτή η εκτίμηση έγινε στον κύκλο δοκιμών WLTP και η Land Rover αναμένει ότι θα μεταφραστεί σε αυτονομία 88 χιλιομέτρων πραγματικής οδήγησης.

Συνολικά, αυτό είναι μια αύξηση 13 τοις εκατό σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες της και, σύμφωνα με την εταιρεία, θα πρέπει να επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ολοκληρώσουν το 75 τοις εκατό των διαδρομών τους μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, με την προϋπόθεση πως θα έχουν πάντα τη μπαταρία του αυτοκινήτου πλήρως φορτισμένη.

Advertisement

Το Range Rover που προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με 440 ίππους (P440e) και με 510 ίππους (P510e), συνδυάζει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 38 kWh με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 143 ίππων (105 kW) και έναν 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης. Η έκδοση με τους 510 ίππους, μπορεί να σταματήσει το χρονόμετρο για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γνήσια αξεσουάρ για το νέο Range Rover (video)
Το νέο Range Rover SV είναι ο βασιλιάς της εξατομίκευσης
Νέα στοιχεία για το θηριώδες Land Rover Defender 130

 

Advertisement