Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Range Rover SV είναι ο βασιλιάς της εξατομίκευσης

Ελλάδα 16:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Range Rover SV είναι ο βασιλιάς της εξατομίκευσης

ΝΕΑ

Το νέο Range Rover SV είναι ο βασιλιάς της εξατομίκευσης

ΝΕΑ

Με πάνω από 1,6 εκ. συνδυασμούς εξατομίκευσης, κορυφαίας ποιότητας υλικά και εκλεπτυσμένη εμφάνιση, το Range Rover SV ξεχειλίζει πολυτέλεια.

Advertisement
Advertisement

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της νέας γενιάς της του Ranger Rover, η βρετανική εταιρεία δίνει στο φως της δημοσιότητας την έκδοση “SV”, η οποία προβάλει ως η κορυφαία premium υλοποίηση του εμβληματικού SUV.

Επιπλέον δόσεις “χρυσόσκονης” χαρίζει το τεράστιο φάσμα επιλογών εξατομίκευσης, που σύμφωνα με τη Land Rover περιλαμβάνει πάνω από 1,6 εκ. συνδυασμούς, παρουσία νέων κορυφαίας ποιότητας υλικών.

Οι σημαντικότερες προσθήκες αφορούν τις κεραμικές επιφάνειες στο αμάξωμα, και κυρίως στην καμπίνα, κοσμώντας τον επιλογέα ταχυτήτων, τους περιστροφικούς διακόπτες για τη ρύθμιση του ήχου, αλλά και τον επιλογέα του συστήματος Terrain Response.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η παραγωγική διαδικασία είναι ιδιαίτερα απαιτητική και ως εκ τούτου διαρκεί περίπου 10 εβδομάδες, με τελικό στάδιο την ψηλάφηση των επιφανειών.

Εκτενής είναι επίσης η χρήση ξύλινων επιφανειών – επί παραδείγματι στην κεντρική κονσόλα, και μεγάλο highlight συνιστά το προαιρετικό μωσαϊκό καπλαμά (μαρκετερί). Η διαδικασία περιλαμβάνει την κοπή και συναρμολόγηση εκατοντάδων μικρών τεμαχίων ξύλου 6X8 mm για τη διαμόρφωση μοναδικών σχεδιαστικών μοτίβων.

Advertisement

Η μαρκετερί εφαρμόζεται και στις δύο εκδόσεις μεταξονίου, αλλά στην μακρύτερη (LWB) επεκτείνεται από την μπροστινή κονσόλα έως και το υποβραχιόνιο των πίσω επιβατών.

Φυσικά δεν απουσιάζουν και οι νέες επενδύσεις σε συνθετικό δέρμα πολυουρεθάνης με ξεχωριστά σχέδια που υπερτονίζουν τον υπερπολυτελή χαρακτήρα της έκδοσης SV.

Advertisement

Επιμελημένο από το τμήμα Special Vehicle Operations, το μοντέλο υποβάλλεται και σε επιπλέον στιλιστικές αναβαθμίσεις. Η εξωτερική εμφάνιση διανθίζεται με μοναδικές σφυρήλατες ζάντες 23” σε συνδυασμούς τριών γυαλιστερών χρωμάτων, ενώ υπάρχουν ακόμα 12 ξεχωριστές επιλογές, για κάθε απαιτητικό γούστο.

Παρούσες,  είναι και κάποιες μεταλλικές λεπτομέρειες (Atlas Silver or Anthracite) που εδρεύουν στη μάσκα, τον προφυλακτήρα, την πίσω θύρα, την αεροτομή, αλλά και στα γραφικά στο προφίλ του Range Rover.

Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν έναν ευχάριστο πονοκέφαλο και όσον αφορά την επιλογή του χρώματος για το αμάξωμα, δεδομένων των 14 επιλογών, με την ευγενική χορηγία της παλέτας Bespoke Premium Pallete της SVO.

Το Range Rover SV θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο σε 5θέσια διάταξη για το μακρύ μεταξόνιο, με την γκάμα κινητήρων να απαρτίζεται από τον ισχυρό V8 Twin Turbo των 530 PS, τον 6κύλινδρο 3λιτρο diesel των 350 PS (D350), αλλά και την plug-in υβριδική έκδοση των 510 PS (αποκλειστικά στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο).

Οι τιμές και οι τελικές προδιαγραφές του μοντέλου θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2022, παράλληλα με την εμπορική του διάθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα από τα 300 σπάνια Land Rover Defender «James Bond Edition» έρχεται στην Ελλάδα
Διέρρευσαν φωτογραφίες του νέου Range Rover
Δοκιμή: Range Rover Evoque P300e