Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με Toyota Mirai κινείται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή

Ελλάδα 15:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Toyota Mirai κινείται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή

ΝΕΑ

Με Toyota Mirai κινείται η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή

ΝΕΑ

Έναν στόλο που αποτελείται από οχτώ υρδογονοκίνητα Toyota Mirai παρέδωσε η ιαπωνική εταιρία στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στα νέα κεντρικά γραφεία της επιτροπής στην Λωζάνη της Ελβετίας.

Advertisement
Advertisement

 

Ειδικότερα, η αποκάλυψη του στόλου των Mirai έγινε στα πλαίσια των εγκαινίων της νέας βάσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τα οποία θα πραγματοποιηθούν επίσημα στις 23 Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Για τον ανεφοδιασμό των Mirai με υδρογόνο η Toyota εγκατέστησε στις νέα κεντρικά γραφεία της ΔΟΕ έναν προσωρινό σταθμό ανεφοδιασμού, ο οποίος είναι σύμφωνα με την εταιρία ένας από τους πρώτους που κάνουν την εμφάνισή τους την Ελβετία. Ο εν λόγω σταθμός θα παράγει υδρογόνο από ανανεώσιμες πηγές και θα το διαμοιράζει στα 8 Mirai ενώ το όλο porject αποτελεί μέρος του σχεδίου της Επιτροπής για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος.

“Καθώς πλησιάζουμε τα εγκαίνια του Ολυμπιακού Σπιτού και προσμένουμε για του Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, η συνεργασία κινητικότητας που έχουμε με την Toyota συνεχίζει να μας πηγαίνει σε νέα εδάφη. Οι βιώσιμες λύσεις κινητικότητας της Toyota θα υποστηρίξουν οικολογικά κίνητρα στο Ολυμπιακό Σπίτι και σε όλη την Ελβετία, ενώ παραδίδουν ταυτόχρονα μια κληρονομιά βιώσιμης μεταφοράς στις χώρες και τις πόλεις που φιλοξενούν Ολυμπιακούς Αγώνες.” δήλωσε ο Timo Lumme, γενικός διευθυντής Τηλεόρασης και Μάρκετινγκ της ΔΟΕ.

Advertisement

Από τη πλευρά της Toyota, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της TME, Matt Harrison, δήλωσε: “Στόχος της Toyota είναι να διασφαλίσει πως η υδρογονοκίνηση είναι στην καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η παράδοση των Mirai στην ΔΟΕ ενισχύει την δέσμευσή μας σε αυτή την τεχνολογία ως παράγοντα αλλαγής.”

Advertisement