Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mε το νέο Toyota Yaris απολαμβάνεις την οδήγηση

Ελλάδα 11:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mε το νέο Toyota Yaris απολαμβάνεις την οδήγηση

ΝΕΑ

Mε το νέο Toyota Yaris απολαμβάνεις την οδήγηση

ΝΕΑ

Το Yaris αποτελεί το διαχρονικό… βασιλιά στις πωλήσεις της Toyota – ένα μοντέλο που σε πολλές αγορές ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και η ελληνική, σημειώνει εντυπωσιακές πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Ένα σερί που αναμένεται να συνεχιστεί με τη νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου, που είναι πιο μοντέρνο, πιο προηγμένο, πιο πλήρες από ποτέ. Αλλά παράλληλα, εκτός από καλαίσθητο και πρακτικό, σε αυτή τη γενιά έχει και ακόμα καλύτερη σχέση με τον οδηγό.

Συγκεκριμένα, η αίσθηση ελέγχου και σύνδεσης του οδηγού με το αυτοκίνητο βελτιώνεται λόγω της θέσης του πίσω από το τιμόνι. Κι αυτό διότι στο νέο Yaris έγιναν τρεις θεμελιώδεις αλλαγές, για μία πιο συναρπαστική και άνετη θέση οδήγησης και υποστήριξη της οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement
Advertisement

Το κάθισμα έχει μετακινηθεί κατά 60 mm προς τα πίσω (που προσφέρει επίσης βελτιωμένη ισορροπία βάρους). Το σημείο ύψους γοφών (hip point) έχει χαμηλώσει κατά 21 mm για πιο δυναμική θέση οδήγησης και μεγαλύτερη ευρυχωρία στην περιοχή της κεφαλής, παρά το μικρότερο ύψος του οχήματος. Το τιμόνι είναι τοποθετημένο πιο κάθετα κατά έξι μοίρες και βρίσκεται πιο κοντά στον οδηγό κατά 77 mm.

yaris-2019-interior-a1000x600

Το τιμόνι είναι μικρότερο και πιο σπορ, ενώ φέρει νέα βοηθητικά μπουτόν με ποιοτικότερη αίσθηση αφής. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να τα χρησιμοποιεί διαισθητικά, χωρίς να χρειάζεται να τα κοιτάζει – ένα ακόμα στοιχείο της φιλοσοφίας “χέρια στο τιμόνι, μάτια στο δρόμο”.

Advertisement

yaris-2019-interior-b1000x600

Εξάλλου, η διάσπαση της προσοχής του οδηγού ελαχιστοποιείται χάρη στη διάταξη των οργάνων που παραπέμπει σε  ‘κιάλια’ και στη οθόνη TFT πολλαπλών ενδείξεων, την εργονομικά τοποθετημένη κεντρική οθόνη αφής 8”, με σαφή γραφικά υψηλής ανάλυσης και προαιρετικό σύστημα απεικόνισης πληροφοριών στο παρμπρίζ (head-up display).

Advertisement

yaris-2019-red-f1000x600

Διαβάστε επίσης:
Video: Γνωρίστε το νέο Toyota Yaris

To πιο hot Toyota Yaris στην Ελλάδα (τιμή)

Advertisement

Δοκιμή: Νέο Toyota Yaris Hybrid