Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το πιο φθηνό Seat;

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζει το πιο φθηνό Seat;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το πιο φθηνό Seat;

ΝΕΑ

Η SEAT διαθέτει ένα από τα πιο προσιτά αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς το οποίο μάλιστα δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας…

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των αυτοκινήτων βρίσκονται στα ύψη και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πού μπορούν να φτάσουν. Κάθε μήνας που περνά τα δεδομένα αλλάζουν και οι τιμές συνεχώς αυξάνουν.

Πλέον δεν υπάρχουν προσιτά μοντέλα και όσα κοστίζουν κάτω από… 20.000 ευρώ είναι μετρημένα στα δάχτυλα. Πριν από λίγες ημέρες διαβάσατε και το σχετικό αφιέρωμα του Newsauto, για αυτοκίνητα κάτω των 19.000 ευρώ, που σε αριθμό είναι μόλις 15.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και το SEAT Ibiza το οποίο είναι το Νο7 στη σχετική λίστα με τα πιο προσιτά αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον τελευταίο τιμοκατάλογο της εισαγωγικής εταιρείας το ισπανικό μοντέλο είναι διαθέσιμο με 16.490 ευρώ. Η έκδοση σε αυτήν την τιμή εφοδιάζεται με κινητήρα 999 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 80 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Το φθηνότερο και το ακριβότερο..

Το εν λόγω επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 15.3 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 170 χλμ./ώρα. Ωστόσο δύο επιπλέον στοιχεία, εκτός από την τιμή, αφορούν τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας αλλά και τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου που κυμαίνεται στα 5.4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Να σημειώσουμε πως στην.. αντίπερα όχθη, το ακριβότερο μοντέλο της SEAT είναι το Tarraco και συγκεκριμένα στην έκδοση diesel των 2.0 λίτρων με τους 150 ίππους το οποίο πωλείται 42.490 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι εξυπνάδες πληρώνονται, ενίοτε και με μια μπάρα στο κεφάλι! (+video)
Το μεγάλο πρόβλημα με τα καινούργια αυτοκίνητα
Που στην Ευρώπη θα ταξιδέψει το Skoda VISION 7S;