Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποιο σοκαριστικό τρόπο αντιμετωπίζουν οι Φιλιππίνες το λαθρεμπόριο; (+video)

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποιο σοκαριστικό τρόπο αντιμετωπίζουν οι Φιλιππίνες το λαθρεμπόριο; (+video)

ΝΕΑ

Με ποιο σοκαριστικό τρόπο αντιμετωπίζουν οι Φιλιππίνες το λαθρεμπόριο; (+video)

ΝΕΑ

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έχει για αγαπημένο της χόμπι να καταστρέφει ακριβά πολυτελή αυτοκίνητα, σε μια προσπάθεια να πατάξει το λαθρεμπόριο. Ραγίζει η καρδιά μας πάντως βλέποντας τις συγκεκριμένες εικόνες…

Advertisement
Advertisement

Αυτό συνέβη ακόμη μια φορά καθώς οι επίσημες τελωνειακές αρχές της χώρας κατέστρεψαν παρακαλώ 21 οχήματα αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ναι, καλά διαβάσατε…

Μεταξύ των “θυμάτων” ήταν οι McLaren 620R, Bentley Flying Spur και Porsche 911. Στα αυτοκίνητα που καταστράφηκαν συγκαταλέγονται επίσης οι Mercedes SLK, Lotus Elise, Hyundai Genesis και Toyota Solara. Επίσης 14 Jeep καταστράφηκαν ολοσχερώς στην επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα οχήματα εισήχθησαν στις Φιλιππίνες από διαφορετικούς παραλήπτες και κατασχέθηκαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις στο χρονικό διάστημα μεταξύ του 2018 έως και το 2020.

Advertisement
Advertisement

Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν “σύμφωνα με την Προεδρική Οδηγία 2017-447, στην οποία ο Πρόεδρος Rodrigo Roa Duterte επανάφερε την ανάγκη να καταστρέψει λαθραία οχήματα στέλνοντας ισχυρό μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι σοβαρή στην προσπάθεια κατά του λαθρεμπορίου”.

Ο τελευταίος γύρος καταστροφής αποτέλεσε τη δεύτερη «δραστηριότητα καταδίκης» της κυβέρνησης φέτος, καθώς το Γραφείο εκτελωνισμού κατέστρεψε επίσης 17 οχήματα στις 9 Φεβρουαρίου. Αυτό συμβαίνει τακτικά στις Φιλιππίνες και δεν προκαλεί εντύπωση στους πολίτες.

Advertisement

Μεταξύ των προηγούμενων τετράτροχων “θυμάτων” ήταν και οι BMW Z1, Ferrari 360 Spider και Lamborghini Gallardo. Η κυβέρνηση έχει καταστρέψει επίσης τα Renault 5 Turbo, Opel Manta, Maserati Quattroporte, Mercedes SL55 AMG όπως και αμέτρητα άλλα οχήματα.

Την τελευταία φορά μάλιστα που συνέβη αυτό υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις, καθώς πολλοί αμφισβήτησαν τη συγκεκριμένη κίνηση αντιπροτείνοντας στην κυβέρνηση πως θα μπορούσε να δημοπρατήσει τα οχήματα και να αξιοποιήσει κατάλληλα τους πόρους.

Advertisement

Ωστόσο, οι τελωνειακές αρχές απάντησαν εκ νέου σε έντονο τόνο, επαναλαμβάνοντας προς όλους την ανάγκη να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στους λαθρέμπορους, νυν ή επίδοξους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Τελωνείο δέσμευσε 118 πολυτελή αυτοκίνητα και μία θαλαμηγό!
ΑΑΔΕ: Μοριακή τεχνολογία για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα καύσιμα
Φιλιππίνες: Παλιοσίδερα δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα (vid)

Advertisement