Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φιλιππίνες: Παλιοσίδερα δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα (vid)

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φιλιππίνες: Παλιοσίδερα δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα (vid)

ΝΕΑ

Φιλιππίνες: Παλιοσίδερα δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα (vid)

ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών, της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, που ταλανίζουν σημαντικά την οικονομία της συγκεκριμένης χώρας. Το τελευταίο του «χτύπημα» είναι η καταστροφή αρκετών πολυτελών αυτοκινήτων που εισήχθησαν λαθραία και κυκλοφορούσαν ανενόχλητα στους δρόμους της χώρας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Πιο αναλυτικά, και όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, παρόντος του Προέδρου, οι μπουλντόζες κατάφεραν να κάνουν παλιοσίδερα 68 μοντέλα, ανάμεσά τους αρκετές Lamborghini, Porsche, Ford Mustang, αλλά και οκτώ μοτοσικλέτες, που σύμφωνα με υπολογισμούς, το κόστος τους ξεπερνά τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Πριν την διάλυση των πολυτελών μοντέλων, ο Πρόεδρος Duterte δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι «η συγκεκριμένη πράξη θα πρέπει να δείξει στον λαό ότι ο χώρος της επιχειρηματικότητας και της επένδυσης είναι καθαρός».  Να αναφέρουμε ότι και στο παρελθόν ο Duterte είχε διατάξει την κατάσχεση  δεκάδων ύποπτων αυτοκινήτων, όπως Jaguar, BMW, καθώς και μίας Chevrolet Corvette Stingray, αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

gjgp-chariatis-530

Ο Duterte, ο οποίος έχει συμπληρώσει  δύο χρόνια ως Πρόεδρος, σε σύνολο έξι, άλλαξε την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα παράνομα εισαγόμενα αυτοκίνητα. Πριν από το διορισμό του, η κυβέρνηση της χώρας πωλούσε τα παράνομα εισαγόμενα οχήματα με σκοπό το κέρδος, κάτι που είναι αντίθετο με τις πολιτικές του Duterte για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της διαφθοράς.

Advertisement

duterte-destroys-cars-chariatis-640

Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι οι σκληρές μέθοδοι που εφαρμόζει ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών μπορεί να φαίνονται σε κάποιους τρομακτικές, αλλά οι Φιλιππινέζοι είναι σε καλύτερη θέση απ’ ό,τι ήταν δύο χρόνια πριν.

Advertisement

Δείτε το βίντεο: