Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ποια αυτοκίνητα παίρνεις συχνότερα κλήση;

Ελλάδα 22:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με ποια αυτοκίνητα παίρνεις συχνότερα κλήση;

ΝΕΑ

Με ποια αυτοκίνητα παίρνεις συχνότερα κλήση;

ΝΕΑ

Μελέτη από το αμερικάνικο Insurify εξετάζει τα στατιστικά στοιχεία, αποκαλύπτοντας τα οχήματα των οποίων οι οδηγοί είναι πιθανότερο να υποπέσουν σε παράβαση του ορίου ταχύτητας πάντα με βάση τα δεδομένα της αγοράς των Η.Π.Α. Κατά μέσο όρο, διαπιστώνεται πως το 11,28% των συγκεκριμένων οδηγών πήραν κλήση. Ποια αυτοκίνητα είναι;

Advertisement
Advertisement

Το Hyundai Veloster είναι ένα μικρό, κάπως περίεργο hatchback που διατίθεται σε ευρεία γκάμα. Οι αγοραστές μπορούν να το αποκτήσουν με 147 ίππους, 201 ίππους ή 275 ίππους για το μοντέλο Ν.

Με 152 ίππους, το Subaru Impreza μοιάζει με περίεργη καταχώριση σε αυτήν τη λίστα οχημάτων. Δεν είναι ιδιαίτερα σπορ ή ισχυρό. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να σπάσουν το όριο ταχύτητας μαζί του.

Advertisement
Advertisement

Το Infiniti G37 έκανε το ντεμπούτο του το 2007 και μετατράπηκε σύντομα σε Q40 πριν το διαδεχθεί το μοντέλο του 2015. Δεδομένης της ηλικίας του, πολλά από αυτά είναι πιθανότατα τώρα στα χέρια του δεύτερου ή ακόμη και τρίτου ιδιοκτήτη. Καθώς οι τιμές πέφτουν, οι νεότεροι είναι πιο εύκολα σε θέση να αγοράσουν το premium sedan και αυτοί οι άνθρωποι είναι στατιστικά πιο πιθανό να παραβιάσουν το όριο ταχύτητας.

Το Dodge Dart δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό, με κινητήρες που κυμαίνονται μεταξύ 160 και 184 ίππων. Ωστόσο, πολλοί ιδιοκτήτες σπρώχνουν αυτά τα αυτοκίνητα σε παράνομες ταχύτητες βάσει της μελέτης.

Advertisement

Η μελέτη του Insurify υποδηλώνει επίσης ότι οι ιδιοκτήτες του Ram 2500 ενδέχεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν κλήση για παραβίαση ορίου ταχύτητας. Αυτό είναι επίσης το μόνο pick up που συμπεριλήφθηκε στη λίστα.

Advertisement

Το τετράθυρο Jeep Wrangler Unlimited δεν είναι ένα όχημα επιδόσεων, τουλάχιστον για το δρόμο. Ο πιο ισχυρός σήμερα διαθέσιμος κινητήρας είναι ένας V6 που παράγει 285 ίππους. Παρόλο που δεν πρόκειται για σπορ όχημα, αρκετοί ιδιοκτήτες επιταχύνουν αυτό το SUV στα όρια.

Advertisement

Το Hyundai Genesis Coupe είναι ένα coupe απόδοσης με κίνηση στους πίσω τροχούς που διατίθεται με υπερτροφοδοτούμενους τετρακύλινδρους και ατμοσφαιρικούς κινητήρες V6. Τα στατιστικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι αρκετοί ιδιοκτήτες της την πιέζουν αρκετά στο δρόμο.

Το Volkswagen Golf GTI είναι το εμβληματικό hot hatch. Είναι ένα από τα λίγα μοντέλα της κατηγορίας που διατίθενται στις ΗΠΑ, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στα crossover. Οπότε οι νέοι σε ηλικία συνήθως κάτοχοι του δεν το πολυσκέφτονται να πατήσουν το γκάζι λίγο παραπάνω από το κανονικό.

Το Subaru WRX είναι το μόνο αυτοκίνητο αυτής της λίστας όπου πάνω από το ένα πέμπτο των οδηγών έχει πάρει κλήση από την Τροχαία. Το WRX έχει μεγάλη απήχηση μεταξύ των νέων που μπορεί να υποκύψουν στον πειρασμό να ωθήσουν το ιαπωνικό σεντάν σε απαγορευτικές ταχύτητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενιά θα φτάσει το 2022.

Διαβάστε επίσης:

“Καταιγίδα” νέων αυτοκινήτων εν μέσω κορωνοϊού – Δείτε τα ολα

Ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς;

Αποκάλυψη: Έρχονται αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα