Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με πάτωμα VW τα νέα ηλεκτρικά της Ford

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με πάτωμα VW τα νέα ηλεκτρικά της Ford

ΝΕΑ

Με πάτωμα VW τα νέα ηλεκτρικά της Ford

ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε επίσημα πριν λίγη ώρα η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των VW και Ford, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το δανεισμό της πλατφόρμας των ηλεκτρικών της πρώτης στη δεύτερη.

Advertisement
Advertisement

Από το 2023 λοιπόν και μετά η Ford θα λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη, το οποίο θα βασιστεί πάνω στο πάτωμα MEB των ηλεκτρικών μοντέλων της VW.

Η Ford στοχεύει σε παραγωγή 600.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων που βασίζονται πάνω στην πλατφόρμα MEB σε ένα διάστημα 6ετίας, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένα δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο που θα βασιστεί πάντα στην πλατφόρμα της VW.

Η κατασκευή του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα γίνεται στο εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

Εκτός τώρα από το νέο ηλεκτρικό της Ford η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών περιλαμβάνει και την είσοδο της VW στην Argo AI (επένδυση 2,6 δις. δολαρίων), την εταιρείας που ειδικεύεται σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης, και στην οποία πλέον η Ford και η VW αποκτούν ισόποσο μερίδιο, όντας συνδυαστικά οι μεγαλομέτοχοι.

Συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα έχουμε και στα ελαφρά επαγγελματικά, με την Ford να κατασκευάζει ένα νέο μεσαίο pick-up και για τις δύο εταιρείες, το οποίο θα ξεκινήσει να πωλείται από το 2022 σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία-Ωκεανία.

Advertisement

Παράλληλα, η Ford θα εξελίξει και κατασκευάσει και μεγαλύτερα Van για τις δύο εταιρείες (από το 2022), με την VW να εξελίσσει και κατασκευάζει από την πλευρά της ένα νέο αστικό Vanette.

Advertisement