Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με όνομα κλεμμένο από… Ferrari το πρώτο ηλεκτρικό της Xiaomi!

Ελλάδα 0:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με όνομα κλεμμένο από… Ferrari το πρώτο ηλεκτρικό της Xiaomi!

ΝΕΑ

Με όνομα κλεμμένο από… Ferrari το πρώτο ηλεκτρικό της Xiaomi!

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι έρχονται με φόρα και δεν λογαριάζουν τίποτα. Ακόμα και τα δοξασμένα ιταλικά ονόματα που έχουν συνδεθεί με μεγάλες στιγμές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Η Xiaomi, ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς ομίλους της Κίνας, ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων με ένα αυτοκίνητο που συζητείται εδώ και καιρό. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το EV πριν από δύο χρόνια και αναπτύσσει με ταχείς ρυθμούς το όχημα.

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι το πρώτο EV της Xiaomi, με την κωδική ονομασία MS11, αλλά ενδεχομένως με την ονομασία “Xiaomi Modena”, θα μπορούσε να παρουσιαστεί αργότερα φέτος, συμπίπτοντας με την κυκλοφορία της επόμενης ναυαρχίδας smartphone της μάρκας.

Το ταξίδι της Xiaomi στην αγορά των ηλεκτρικών σηματοδοτήθηκε από την πρόσφατη έγκριση για την παραγωγή ηλεκτρικών στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Η δοκιμαστική παραγωγή του Modena φέρεται να ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε ένα εργοστάσιο στο Πεκίνο, με περίπου 50 πρωτότυπα να κατασκευάζονται κάθε εβδομάδα.

Η εταιρεία αναμένει επί του παρόντος την έγκριση από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας (MIIT) για την έναρξη της πώλησης του Modena, η οποία αναμένεται να χορηγηθεί τους επόμενους μήνες.

Advertisement

Το Xiaomi Modena θα τοποθετηθεί για να ανταγωνιστεί οχήματα όπως το Tesla Model 3 και το BYD Seal, στοχεύοντας σε τιμή εκκίνησης κοντά στα 25.000 ευρώ στην Κίνα.

Οι εικόνες που διέρρευσαν από το EV παρουσιάζουν ενδιαφέροντα σχεδιαστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων προβολέων LED, ενός κομψού μπροστινού προφυλακτήρα, χωνευτών χειρολαβών πόρτας, ενός συστήματος LiDAR τοποθετημένου στην οροφή και μιας πανοραμικής γυάλινης οροφής, παρόμοιας με το Model 3.

Advertisement

Κάτω από το εξωτερικό του, το Modena θα διαθέτει μια προηγμένη μπαταρία 101 kWh και μια ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V.

Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την ισχύ και τη ροπή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Modena θα μπορούσε να προσφέρει μια εντυπωσιακή αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, τοποθετώντας την στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης εμβέλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο ηλεκτρικό πατίνι από την Xiaomi
Ποια εταιρία από το «πουθενά» θα φτάσει στην κορυφή;
Αυτό είναι το ηλεκτρικό της Xiaomi

Advertisement