Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με μοτέρ BMW το νέο Lexus IS

Ελλάδα 3:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με μοτέρ BMW το νέο Lexus IS

ΝΕΑ

Με μοτέρ BMW το νέο Lexus IS

ΝΕΑ

Μετά την συνεργασία BMW–Toyota, σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη της νέας Supra, είναι πιθανόν και η Lexus να ωφεληθεί από τους κινητήρες της Βαυαρικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιαπωνικής ιστοσελίδας, η Lexus σκέφτεται πολύ σοβαρά την τοποθέτηση του τρίλιτρου εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα της BMW στη γκάμα των μηχανικών συνόλων του νέας γενιάς IS. Ο κινητήρας αυτός ήδη τοποθετείται στην κορυφαία έκδοση της Supra, με την ιπποδύναμή του να φτάνει τους 340 PS. Τα υπόλοιπα σύνολα αναμένεται να είναι δύο υπερτροφοδοτούμενοι χωρητικότητας 2,0 και 2,4 λίτρων, όπως και το υβριδικό σύνολο των 2,5 λίτρων. Σε ότι αφορά τον μικρότερο εξ αυτών, έχει ήδη πάρει τα διαπιστευτήριά του τόσο από την απερχόμενη γενιά του IS, όσο και από το RX300t.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Lexus αποφάσισε να ξαναφέρει στο προσκήνιο το συγκεκριμένο μοντέλο, παρά το γεγονός ότι η αγορά των ΗΠΑ επικεντρώνεται κυρίως στο πιο ευρύχωρο ES. Επίσης, η νέα γενιά θεωρείται ότι θα είναι πιο ελαφριά κατά 155 kg, ενώ θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις (μήκος και μεταξόνιο) που ίσως να φτάνει και τα +40 mm. Τέλος, να αναφέρουμε ότι στην περίπτωση που θα παρουσιαστεί και πάλι η «καυτή» έκδοση IS F, δεν θα τροφοδοτείται από τον V8 κινητήρα των 5,0 λίτρων, αλλά από τον twin-turbo V6 των 3,5 λίτρων, γνωστός από τη ναυαρχίδα LS 500.