Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με υβριδικά σύνολα το επόμενης γενιάς Nissan Qashqai

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με υβριδικά σύνολα το επόμενης γενιάς Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Με υβριδικά σύνολα το επόμενης γενιάς Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Το 3ης γενιάς Nissan Qashqai που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2020, θα διαθέτει στη γκάμα του και δύο υβριδικές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο ιαπωνικό SUV θα βασίζεται πάνω στην κοινή πλατφόρμα CMF της συμμαχίας Renault-Nissan, η οποία υποστηρίζει την ηλεκτροκίνηση. Το πρώτο υβριδικό σύνολο που θα τοποθετηθεί θα διαθέτει την προερχόμενη από τη Nissan τεχνολογία ePower, που ήδη κυκλοφορεί με το Note, με το δεύτερο θα είναι ένα plug-in υβριδικό, με το εν λόγω σύστημα να έχει δημιουργηθεί από τη Mitsubishi. Εδώ έχουμε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να έχει το ρόλο γεννήτριας, δίνοντας την απαραίτητη ενέργεια στις μπαταρίες του ηλεκτρικού μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Στρατηγικών Πλάνων της Nissan Ευρώπης, Ponz Pandikuthira η εταιρεία αναζητά την προσαρμογή της τεχνολογίας ePower για την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς στην Ιαπωνία η μέση ταχύτητα είναι περίπου 90 km/h σε σχέση με τα 130-135 km/h), με αποτέλεσμα η καταστροφή της μπαταρίας να σημειώνεται σε πολύ πιο σύντομο χρόνο.

Advertisement

Ακούγεται ενδιαφέρον ότι ο Pandikuthira θεωρεί ότι η Nissan δεν θα ακολουθήσει μία επιθετική προσέγγιση της τεχνολογίας plug-in hybrid, καθώς είναι απλά μία «γέφυρα» για τα επόμενα 2-4 χρόνια, όταν και τα κόστη κατασκευής των μπαταριών θα μειωθούν σε δραματικό σημείο. Πέρα από τους κινητήρες, το νέο Qashqai θα διαθέτει το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPilot, καθώς και πληθώρα συστημάτων συνδεσιμότητας, ενώ σχεδιαστικά θα διαθέτει πιο ριζοσπαστική σχεδίαση, διατηρώντας ουσιαστικά τις ίδιες διαστάσεις με το υπάρχον μοντέλο.

Δείτε την πρώτη κατασκοπευτική του νέου Nissan Qashqai

Advertisement