Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με ιταλικό «δάκτυλο» το Citroen Berlingo γίνεται ρετρό

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με ιταλικό «δάκτυλο» το Citroen Berlingo γίνεται ρετρό

ΝΕΑ

Με ιταλικό «δάκτυλο» το Citroen Berlingo γίνεται ρετρό

ΝΕΑ

Μια διαφορετική συνεργασία με την ιταλικής Caselani, κάνει τα van της Citroen να μοιάζουν με εκείνα από το ένδοξο παρελθόν της.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, γέμισε με ρετρό διάθεση όλους τους φίλους της Citroen- και όχι μόνο.

Η Citroen ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ιταλική carozzeria Caselani, μια εταιρεία που έχει ειδίκευση και μακρά παράδοση σε κατασκευές σκαφών θαλάσσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται αρκετά δυναμικά και με τις μετατροπές αυτοκινήτων. Προσαρμόζοντας μέρη σχεδιασμένα εξ αρχής για συγκεκριμένες χρήσεις, η Caselani προτείνει για όλη τη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων, τις ρετρό αντίστοιχες δικής της σχεδίασης και κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακό. Ειδικά στο Berlingo, που είναι το μικρότερο της γκάμας, η μετατροπή που κάνει τα μπροστινά φώτα στρογγυλά, είναι πιο εντυπωσιακή καθώς με μια «έξυπνη» επιλογή από το σχεδιαστή David Obendorfer, τα κάνει να φαίνονται σαν να «αιωρούνται».

Με δεδομένο το ότι η παραγωγή ξεκινά την 1η Οκτωβρίου, ο Pierre Leclercq, επικεφαλής του styling της Citroen, δήλωσε πως η σχεδίαση από ένα σημείο και μετά του κάθε αυτοκινήτου, γίνεται με άμεση συνεργασία των δύο εταιρειών.

Advertisement

Το Citroën 2CV Berlingo Fourgonette, παίρνει την έμπνευσή του από την έκδοση van του 2CV του 1951. Για να φτάσει να αλλάξει τόσο πολύ η εικόνα του Berlingo, επεμβάσεις έχουν γίνει στη μάσκα, τον προφυλακτήρα και τους θόλους των τροχών. Όλα τα μέρη που έχουν αλλαχθεί, είναι κατασκευασμένα από fiberglass.

Πιο πίσω, τα πλαϊνά και η οροφή έχουν ανακατασκευαστεί για να προσομοιώσουν την ανάγλυφη «ριγέ» εμφάνιση του αυθεντικού μοντέλου. Στο ίδιο μήκος κύματος, τα μικρό οβάλ παράθυρα πίσω, είναι και αυτά παραπομπές στο πρότυπο.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε πως το μοντέλο που προτείνει η Caselani, έχει την ίδια γκάμα εκδόσεων κινητήρα με εκείνη του τυπικού Berlingo, κάτι που σημαίνει πως θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες φυσικού αερίου, ντίζελ ή αμιγώς ηλεκτρικό. Τα ρετρό Berlingo της Caselani μπορεί να «ακολουθήσει» και όλες τις εκδόσεις αμαξώματος του Berlingo αλλά και των υπόλοιπων ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων της Citroen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάθε πότε, χρειάζεται service το Citroen Ami; (+video)
Τα βρήκαν Citroen και Polestar
Πόσα χρόνια πέρασαν από το πρώτο Honda Civic Type R;