Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα εντυπωσιακά πρωτότυπα της Hyundai

Ελλάδα 14:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα εντυπωσιακά πρωτότυπα της Hyundai

ΝΕΑ

Τα νέα εντυπωσιακά πρωτότυπα της Hyundai

ΝΕΑ

H Hyundai, ενόψει της έκθεσης βελτιωτών και after market προϊόντων SEMA, ετοιμάζεται να παρουσιάσει δύο μοναδικής έμπνευσης πρωτότυπα, βασισμένα στο Veloster και στο Kona.

Advertisement
Advertisement

 

Ξεκινώντας με το πρωτότυπο Veloster, οι Κορεάτες δημιουργοί το αποκαλούν «Φονέα του Civic Type-R» καθώς στηρίζονται στις επιδόσεις του και στην οδική συμπεριφορά του. Το VelosterRaptor N Concept, όπως και ονομάζεται, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Hyundai και της αμερικάνικης φίρμας βελτιώσεων Bisimoto Engineering. Στην  προκειμένη περίπτωση ο δίλιτρος κινητήρας του Veloster διαθέτει μεγαλύτερο turbo, νέα πολλαπλή εισαγωγής, intercooler υψηλής απόδοσης και αγωνιστικών προδιαγραφών εξάτμιση. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η απόδοση να φτάνει τους 324 ίππους, ενώ βελτιωμένη θα είναι και η δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο, χάρη στην τοποθέτηση νέων ελατηρίων της Eibach, καθώς και semi-slick ελαστικών της Toyo, τοποθετημένα σε custom ζάντες «Fifteen52». Οπτικά, το VelosterRaptor N διαθέτει διακριτικές αλλαγές, σε σχέση με τα μοντέλα παραγωγής, όπως την τοποθέτηση ενός μεγαλύτερων διαστάσεων πίσω σπόιλερ, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν τα μπάκετ καθίσματα της Momo.

Advertisement
Advertisement

Εκτός της πρωτότυπης έκδοσης του Veloster, στο περίπτερο της Hyundai θα βρίσκεται και κάτι αντίστοιχο του Kona. Το κορεατικό crossover έχει δεχθεί τις «περιποιήσεις» της Rockstar Performance Garage τόσο σε ότι αφορά την οπτική, όσο τα μηχανικά μέρη. Ξεκινώντας από το τελευταίο, ο 1,6 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας έχει αυξήσει την ισχύ του (άγνωστο προς το παρόν), χάρη στην τοποθέτηση φίλτρου της K&N, της αναβάθμισης του λογισμικού και της σπορ προδιαγραφών εξάτμισης. Η εμφάνιση του συγκεκριμένου πρωτοτύπου είναι αρκετά ξεχωριστή, λόγω κυρίως του μαύρου χρωματισμού του αμαξώματος, αλλά και των χρυσαφί ζαντών της Motegi που συνδυάζονται με εκτός δρόμου ελαστικά της Mickey Thompson. Τέλος να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο πρωτότυπο μοντέλο διαθέτει και αναβαθμισμένη ανάρτηση με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της King.

Η φετινή Έκθεση της SEMA θα διεξαχθεί ως είθισται στο Λας Βέγκας από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου 2019.