Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με έναν εξεταστή οι δοκιμασίες οδήγησης

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με έναν εξεταστή οι δοκιμασίες οδήγησης

ΝΕΑ

Με έναν εξεταστή οι δοκιμασίες οδήγησης

ΝΕΑ

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρατείνει τον μικρό αριθμό εξεταστών έως τα τέλη του 2022.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση του χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την πιθανή αύξηση της διάδοσης του κορωνοϊού και την αύξηση των υποψήφιων οδηγών αποτέλεσαν την αιτία ώστε να κινητοποιηθεί άμεσα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η μη διάδοση της πανδημίας.

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε την παράταση της δυνατότητας διενέργειας των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υπό την παρουσία ενός εξεταστή έως τα τέλη του 2022.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Στο πλαίσιο της αρωγής των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας στην άσκηση των αυξημένων καθηκόντων τους και της διασφάλισης της ομαλής υλοποίησης των διαδικασιών διενέργειας των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς, λαμβανομένου υπόψη και του αυξημένου αριθμού ενδιαφερομένων που έχει προκύψει λόγω των ληφθέντων μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας COVID-19, και ενόψει επικείμενης ρύθμισης του ζητήματος με διάταξη νόμου, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022, οι δοκιμασίες προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών δύναται να διενεργούνται υπό την παρουσία ενός εξεταστή.

Προς τούτο, λαμβανομένων υπόψη και των οριζομένων στις αποφάσεις περί καθορισμού των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, δεν απαιτείται απόφαση του Περιφερειάρχη.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκλειστικό: Έτσι θα γίνονται οι νέες αδιάβλητες εξετάσεις για δίπλωμα!
Ακριβότερο 150 ευρώ το δίπλωμα για τους ανεμβολίαστους
Νέο σύστημα απόκτησης διπλώματος και επανασχεδιασμός του ΚΟΚ