Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με e-turbo οι επόμενες Mercedes-AMG;

Ελλάδα 0:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με e-turbo οι επόμενες Mercedes-AMG;

ΝΕΑ

Με e-turbo οι επόμενες Mercedes-AMG;

ΝΕΑ

Τα επόμενα μοντέλα που θα παρουσιαστούν με τα σήματα της Mercedes-AMG θα έχουν κάτω από το καπό τους μηχανικά σύνολα με ηλεκτρικό turbo.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μιλώντας στο βρετανικό περιοδικό Auto Express, ο υπεύθυνος επιβατικών μοντέλων στην Mercedes-AMG, o Steffen Jastrow, δήλωσε πως μελετούν την χρήση ηλεκτρικής υπερτροφοδότησης με στόχο την μείωση της κατανάλωσης, δίχως να επηρεάζεται ο τομέας της απόδοσης. Επίσης, διευκρίνισε πως τα επόμενης γενιάς μοντέλα της Mercedes-AMG θα έχουν περισσότερη ισχύ και ένας τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο είναι η χρήση e-turbo.

«H τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται ήδη στους αγώνες, αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής και για μοντέλα παραγωγής» λέει το στέλεχος της Mercedes-AMG. Στόχος της γερμανικής εταιρίας είναι η εξέλιξη ενός ηλεκτρικού turbo με ελάχιστο lag (χρονική υστέρηση) και που να εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων, σε σχέση με ένα συμβατικό σύστημα υπερτροφοδότησης.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες μας λένε πως η επόμενη A-Class που θα εμφανιστεί το 2017 θα διαθέτει e-turbo στην κορυφαία της Mercedes-AMG έκδοση, ενώ η εν λόγω τεχνολογία φημολογείται πως θα περάσει και στην νέα E-Class με νέο εξακύλινδρο σε σειρά των 2,9 lt με τέσσερα turbo (δύο ηλεκτρικά) και συνολική ισχύ πάνω από 400 άλογα, σύμφωνα πάντα με το βρετανικό περιοδικό.