Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με δύο Mazda η λίστα με τους φιναλίστ

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με δύο Mazda η λίστα με τους φιναλίστ

ΝΕΑ

Με δύο Mazda η λίστα με τους φιναλίστ

ΝΕΑ

Η Mazda, με το CX-30 και το 3, είναι η πρώτη εταιρεία στην ιστορία του θεσμού που έχει δύο υποψηφιότητες για τον τίτλο του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2020.

Advertisement
Advertisement

Τον Αύγουστο –αντί για τον Απρίλιο- θα ανακοινωθεί το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς του 2020. Στη φετινή διοργάνωση, η Mazda θα γίνει η πρώτη εταιρεία στην ιστορία του θεσμού, που φτάνει στα «τελικά» με δύο μοντέλα. Τα CX-30 και Mazda 3 είναι ανάμεσα στα μοντέλα- φιναλίστ για τον τίτλο, με το δεύτερο να είναι επίσης μεταξύ των τριών επικρατέστερων για την παγκόσμια διάκριση που αφορά την εξωτερική εμφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Χώρια που αν πετύχει αμφότερους τους στόχους, θα είναι το δεύτερο Mazda που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, μετά το 2016 που το MX-5 είχε κατακτήσει και τους δύο προαναφερθέντες τίτλους. Αμφότερα τα μοντέλα του φετινού διαγωνισμού, εφοδιάζονται με τον πρωτοποριακό κινητήρα Skyactiv-X. Στην ιστορία του θεσμού του Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς που έχει ξεκινήσει από το 2005, η Mazda έχει σημειώσει και άλλη μια επιτυχία, με την κατάκτηση του τίτλου το 2008 με το Mazda 2.

Τα αποτελέσματα της φετινής ψηφοφορίας για τον κυρίως τίτλο αλλά και τους 4 δευτερεύοντες που ανακοινώνονται παράλληλα, ήταν αρχικά προγραμματισμένα για δημοσίευση τον Απρίλιο. Πλέον, μετά και την αναβολή της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης για τον Αύγουστο, τα 86 μέλη (από 25 χώρες) της κριτικής επιτροπής του θεσμού, θα ανακοινώσουν εκεί τους νικητές του φετινού διαγωνισμού.

Advertisement

 

Advertisement