Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με αυτό το βαν ξεχνάς σκηνή και υπνόσακο

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αυτό το βαν ξεχνάς σκηνή και υπνόσακο

ΝΕΑ

Με αυτό το βαν ξεχνάς σκηνή και υπνόσακο

ΝΕΑ

Κινεζικό van μας δείχνει τον τρόπο που θα κάνουμε κάμπινγκ στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πράγματα στη σύγχρονη εποχή που έχουν μείνει λίγο έως πολύ αναλλοίωτα είναι ο τρόπος που οι άνθρωποι κάνουν κάμπινγκ. Η κλασική σκηνή και ο υπνόσακος παραμένουν δυνατά στοιχεία των κατασκηνωτών οι οποίοι θέλουν να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση.

Ο καιρός όμως που και αυτό το τελευταίο αυθεντικό στοιχείο που μας ενώνει με τη φύση πλησιάζει στο τέλος του και θα προσαρμοστεί στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας. Ήδη σχεδιαστές στην Κίνα έχουν φανταστεί πως μπορεί να γίνουν τέτοιου είδους εξορμήσεις στο μέλλον παρουσιάζοντας λύσεις πολύ πρωτοποριακές.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές είναι το Van Life, ένα φουτουριστικό van το οποίο θα αναλάβει να σας μεταφέρει στη φύση μέσω νέων τεχνολογιών. Η εταιρεία ονομάζεται Guangzhou Automobile Group και το concept βασίζεται στα ρόβερ που έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε σε αποστολές στη Σελήνη ή τον Άρη. Όπως είναι λογικό το όχημα είναι ηλεκτρικό και μάλιστα οι μπαταρίες είναι νέας τεχνολογίας Solid-State.

Σχεδιαστικά είναι μακρόστενο, με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που επιτρέπουν στους επιβάτες να παρατηρούν τη φύση από κάθε γωνία. Οι τροχοί είναι μεγάλοι και χρησιμοποιούν ελαστικά τεχνολογίας χωρίς αέρα, ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος επιτρέπει την άνετη διέλευση από κάθε είδους τερέν. Το Van Life διαθέτει φυσικά τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης με ενσωματωμένα τέσσερα ραντάρ LiDAR.

Advertisement

Ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι οι επιπλέον βραχίονες οι οποίοι σε περίπτωση που το όχημα κολλήσει σε ένα δύσβατο τερέν, επεκτείνονται και αναλαμβάνουν να μετακινήσουν το van σε ασφαλέστερο περιβάλλον. Οι λάτρεις της κατασκήνωσης στη φύση λοιπόν καλό είναι να ετοιμάζονται για έναν νέο τρόπο κάμπινγκ βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με το Nio ET7 πας και για camping (+video)
Πρόταση για camping με το Alpha Wolf+
Bruder EXP-6 GT: Ένα τροχόσπιτο για extreme camping (+video)