Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 510 PS η νέα Mercedes-AMG GT (vid)

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με 510 PS η νέα Mercedes-AMG GT (vid)

ΝΕΑ

Με 510 PS η νέα Mercedes-AMG GT (vid)

ΝΕΑ

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ «αποκάλυψη της νέας AMG GT» αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα. Οι εικασίες μηνών σχετικά με την ισχύ και τη ροπή του V8 biturbo έλαβαν τέλος, με τη Mercedes να προχωρά στις επίσημες ανακοινώσεις. Η αντικαταστάτρια της SLS θα εφοδιάζεται λοιπόν με κινητήρα χωρητικότητας 3.982 cc, ο οποίος περιστρέφεται μέχρι τις 7.200 rpm.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο κινητήρας με την κωδική ονομασία M178 ενσωματώνει τεχνογνωσία της Mercedes από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ώστε να περιορίζεται το βάρος του και οι απώλειες λόγω τριβών. Ο V8 έχει σύστημα ξηρού κάρτερ, επιλογή που σύμφωνα με τον κατασκευή επιτυγχάνει βέλτιστη λίπανση και συνεισφέρει στο χαμηλό κέντρο βάρους. Η μέγιστη ισχύς που παράγει ο V8 είναι 510 PS στις 6.250 rpm. Η αντίστοιχη τιμή της ροπής είναι 66,3 kgm, από τις 1.750 έως τις 4.750 rpm.

Στοιχεία για την κατανάλωση, τους ρύπους αλλά και τις επιδόσεις που θα χαρίζει ο 4λιτρος κινητήρας στη Mercedes-AMG GT θα γίνουν γνωστά τις επόμενες εβδομάδες. Η παγκόσμια πρεμιέρα του γερμανικού supercar θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι.

Advertisement
Advertisement