Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mε 2,3 εκατ. ευρώ στην τσέπη ποια Mercedes θα αγόραζες;

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mε 2,3 εκατ. ευρώ στην τσέπη ποια Mercedes θα αγόραζες;

ΝΕΑ

Mε 2,3 εκατ. ευρώ στην τσέπη ποια Mercedes θα αγόραζες;

ΝΕΑ

Αν σας περίσσευαν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ θα αγοράζατε μία παλιά αλλά μοναδική Mercedes ή ένα μοντέρνο μοντέλο της εταιρίας με σύγχρονες τεχνολογίες;

Advertisement
Advertisement

Την λάτρεψαν όλοι οι πλούσιοι αυτού του κόσμου. Την χρησιμοποιήσαν οι νόμιμοι και παράνομοι ηγέτες σε όλο τον πλανήτη. Και έχει μείνει στην ιστορία ως κάτι πραγματικά ξεχωριστό, μία εμβληματική υπόθεση στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Ο λόγος για την Mercedes-Benz 600 Pullman η οποία για σχεδόν από δύο δεκαετίες αποτέλεσε την επιτομή της χλιδής και της πολυτέλειας. Και η πώλησή της σε κάποια δημοπρασία αποτελεί πάντα ένα γεγονός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει ένα έξτρα ενδιαφέρον. Η εταιρία Mechatronik στην Γερμανία έχει προς πώληση την ίδια περίοδο μία μοναδική Mercedes 600άρα και μία Maybach 625 Landaulet. Και οι δύο έχουν παρόμοια τιμή εκκίνησης, περίπου στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η παλιά πάντως, δεν είναι η κλασική “Grosser Mercedes” όπως την γνωρίζουμε, καθώς οι φανατικοί της φίλοι θα δουν ότι έχει αρκετά πρόσθετα στοιχεία από Maybach 62. Yπάρχουν δηλαδή σύγχρονα δερμάτινα καθίσματα, αληθινό ξύλο, διάφορες οθόνες, ένα μοντέρνο ηχοσύστημα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα, θερμαινόμενα και αεριζόμενα καθίσματα, ηλιοροφή κ.ά.

Advertisement

Παρά το γεγονός αυτό που προκαλεί ρίγη στους φανατικούς συλλέκτες, διατηρεί τα ορίτζιναλ μηχανικά της μέρη, έχοντας τον V8 των 6,3 λίτρων με τα 250 άλογα, την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων. Υπάρχει επίσης η ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, το σύστημα φρένων με το διπλό κύκλωμα, δισκόφρενα κλπ.

Advertisement

Η εταιρία κατασκεύασε περίπου 428 μονάδες μεταξύ 1963 και 1981 με το μεγάλο μεταξόνιο, αν και αυτή που βλέπουμε στις φωτό είναι μοναδική. Μάλιστα η συγκεκριμένη έχει στο οδόμετρό της 1.200 χιλιόμετρα, κάτι που ανεβάζει στον Θεό την τιμή της.

Λίγο πιο δίπλα στις αγγελίες της εταιρίας υπάρχει και μία πολύ ιδιαίτερη Μaybach. Πρόκειται για μία 62S Landaulet, η οποία έχει μία υδραυλικά αναδιπλούμενη μαλακή οροφή για τους πίσω επιβάτες ώστε να απολαμβάνουν την χαρά ενός ανοιχτού αυτοκινήτου σε μία λιμουζίνα.

Advertisement

Η χλιδή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είναι απίστευτη, διαθέτοντας ότι πιο extreme υπάρχει σε στοιχεία εξοπλισμού, μοναδικής άνεσης καθίσματα, σαμπανιέρα, πολύ σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, και πολλά ακόμα που γνωρίζουμε από τις σύγχρονες κορυφαίες Mercedes.

Kάτω από το καπό βρίσκεται ένας 6λιτρος V12 ο οποίος 613 άλογα με κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου πέντε σχέσεων. Κατασκευάστηκαν μόλις 21 μονάδες από αυτές και είναι πολύ σπάνιες.

Ιδίως αυτή με μόλις 1.900 χιλιόμετρα στο κοντέρ από το 2009 που βγήκε από την γραμμή παραγωγής, αναμένεται να φθάσει σε απίστευτη τιμή πώλησης.

Έστω λοιπόν ότι βρίσκεστε ξαφνικά με 2,3 εκατομμύρια ευρώ στα χέρια σας, τα οποία πρέπει να ξοδέψετε αποκλειστικά και μόνο σε από τα δύο αυτοκίνητα. Εσείς ποιο θα επιλέγατε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes Vision EQXX: Πώς έγινε πραγματικότητα (video)
Η νέα Mercedes E-Class θα είναι κάπως έτσι
Ακόμα και οι κορυφαίες Mercedes…. έχουν τα θεματάκια τους