Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren Elva: Μεθυστικά απολαυστική (video)

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren Elva: Μεθυστικά απολαυστική (video)

ΝΕΑ

McLaren Elva: Μεθυστικά απολαυστική (video)

ΝΕΑ

Με το παρμπρίζ και την οροφή να λάμπουν δια της απουσίας τους, και τον V8 να βρυχάται, η McLaren Elva είναι μεθυστικά απολαυστική.

Advertisement
Advertisement

Είναι ικανό ένα αυτοκίνητο να ξυπνήσει όλες σου τις αισθήσεις, να σε κάνει να ερωτευτείς και να μην θες να αποχωριστείς το τιμόνι του; Αυτό τον στόχο είχαν οι άνθρωποι της McLaren όταν εξέλισσαν την Elva, ένα κεντρομήχανο roadster, απογυμνωμένο από οροφή και παρμρπίζ.

Και πως θωρακίζονται οι επιβάτες από τους θορύβους και τον αέρα; Το μυστικό βρίσκεται στο σύστημα McLaren Active Air Management (AMMS), έναν ενεργό ανεμοθραύστη που αλλάζει αυτόματα θέση, κατευθύνοντας τη ροή του αέρα πάνω από τα κεφάλια των δύο επιβατών.

Ο ανεμοθραύστης ενεργοποιείται μόλος ο οδηγός αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 40 χλμ./ώρα και εκτείνεται κάθετα. Παράλληλα, μπορεί να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Advertisement
Advertisement

Η Elva κινείται από έναν διπλοτούρμπινο V8 κινητήρα των 4.000 κ.εκ. που παράγει 815 PS και πλαισιώνεται από αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Η ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 3,0 δευτερόλεπτα, όταν για τα πρώτα 200 χλμ./ώρα δεν απαιτούνται περισσότερα από 6,7 δλ.

Βασισμένη σε ανθρακονημάτινο πλαίσιο και αμάξωμα, το βάρος της Elva δεν ξεπερνά τα 1.200 κιλά, και έτσι απολαμβάνει τον τίτλο του ελαφρύτερου street-legal αυτοκινήτου που έχει κατασκευάσει η McLaren.

Advertisement

Η βρετανική εταιρεία μας προσφέρει μια γεύση για τις ικανότητες της Elva μέσω ενός ενδιαφέροντος βίντεο. Πίσω από το τιμόνι του μοντέλου κάθεται ο αστέρας του IndyCar Series, John Randal (J.R.) Hildebrand.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η πρώτη McLaren F1 GTR Longtail
Η McLaren Elva αποκτά παρπρίζ
F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren

 

 

Advertisement