Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

McLaren 600LT: Αγρίμι σε κλουβί (video)

Ελλάδα 19:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

McLaren 600LT: Αγρίμι σε κλουβί (video)

ΝΕΑ

McLaren 600LT: Αγρίμι σε κλουβί (video)

ΝΕΑ

Η McLaren 600LT δραπετεύει από τον πολιτισμό και εκτονώνεται σε μια δυστοπική πίστα.

Advertisement
Advertisement

Τη χρειάζεται κανείς προκειμένου να ξεφύγει από την αδυσώπητη ρουτίνα, να αφήσει για λίγο πίσω του τις σκοτούρες της καθημερινότητας και να αποφορτίσει τη σκέψη του;

Άλλοι θα επέλεγαν διακοπές και άλλοι μερικές βόλτες με κάποιον δικό τους άνθρωπο. Ίσως να ανήκαμε και εμείς σε μια από αυτές τις δύο κατηγορίες, εφόσον δεν «έπεφτε» πάνω μας το παρακάτω βίντεο με πρωταγωνίστρια μια επιβλητική, μαύρη McLaren 600LT.

Το απόκοσμο ιταλικό coupe, βασίζεται στην 570S, αλλά ενσωματώνει ένα ανασχεδιασμένο αμάξωμα από ανθρακονήματα που της χαρίζει επιπλέον εφτά εκατοστά σε μήκος.

Advertisement
Advertisement

Η εκτενής χρήση ινών άνθρακα την καθιστά κατά 96 κλ. ελαφρύτερη από την 570S, με το βάρος της πλέον να καταλαγιάζει στα 1.247. Η δίαιτα, ωστόσο, αποδίδει μόνο εφόσον προστεθούν τα «εξτραδάκια» του τμήματος MSO, όπως είναι η ανθρακονημάτινη οροφή και οι μπροστινοί προφυλακτήρες, από το ίδιο υλικό.

Η αισθητική διαφοροποίησή της από τη 570S επιτυγχάνεται μέσω ενός μεγαλύτερου εμπρός σπόιλερ, διαφορετικών ποδιών, πιο επιβλητικού πίσω διαχύτη και πιο «επιθετικής» σταθερής αεροτομής. Οπτικό highlight, βέβαια, συνιστούν οι απολήξεις της εξάτμισης που έχουν τοποθετηθεί ψηλότερα.

Advertisement

Η McLaren 600LT επισκιάζει την 570S και σε επίπεδο επιδόσεων. Ο 8κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 3.800 κ.εκ. φέρει αυξημένη ισχύ κατά 30 PS, φτάνοντας τους 600 ίππους, όταν η ροπή αγγίζει τα 620 Nm.

Advertisement

Το 0-100 χλμ./ώρα «έρχεται» σε 3,3 δλ., το 0-200 χλμ./ώρα σε 9,1, το 0-300 χλμ./ώρα σε 31,4 και η τελική αντιστοιχεί σε 330 χλμ./ώρα.

Δείτε το αγρίμι της McLaren να δραπετεύει από τον πολιτισμό και να εκτονώνεται σε μια δυστοπική πίστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πωλείται η πρώτη McLaren F1 GTR Longtail
Η McLaren Elva αποκτά παρπρίζ
F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren