Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Mazda3 με σύστημα κατανομής της ροπής

Ελλάδα 20:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Mazda3 με σύστημα κατανομής της ροπής

ΝΕΑ

To Mazda3 με σύστημα κατανομής της ροπής

ΝΕΑ

Από την Ιαπωνία, όπου διατίθεται με το όνομα Axela, άρχισε η κυκλοφορία του ανανεωμένου Mazda3. Κυριότερη προσθήκη στον εξοπλισμό του μικρομεσαίου οικογενειακού είναι αυτή του G-Vectoring Control (GVC), για πρώτη φορά σε μοντέλο της Mazda.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το GVC κατανέμει τη ροπή σε κάθε κινητήριο τροχό ανάλογα με την κατεύθυνση που δίνει ο οδηγός μέσω του τιμονιού. Έτσι αυξάνονται τα όρια πρόσφυσης και το αυτοκίνητο αντιδρά πιο γρήγορα στις εντολές του οδηγού, στις στροφές, σε απότομους ελιγμούς, σε γλιστερό έδαφος (βροχή ή χιόνι). Το σύστημα κατανομής της ροπής θα μπορεί να συνδυαστεί με κάθε κινητήρα SKYACTIV και το πλαίσιο SKYACTIV-Chassis.

Τα πρώτα Mazda με G-Vectoring Control θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη πριν τα τέλη του 2016. Η γκάμα κινητήρων στο ευρωπαϊκό Mazda3 περιλαμβάνει τους βενζίνης SKYACTIV-G 1.5 (100 PS), SKYACTIV-G 2.0 (120 και 165 PS) και τους diesel SKYACTIV-D 1.5 (105 PS), SKYACTIV-D 2.2 (150 PS). Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 6τάχυτο μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Ο εξοπλισμός ασφάλειας του νέου Mazda3 περιλαμβάνει προσαρμοζόμενα φώτα LED και σύστημα αυτόνομης πέδησης Advanced Smart City Brake Support που ανιχνεύει προπορευόμενα οχήματα αλλά και πεζούς.