Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda: Τα πλάνα της φίρμας για την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mazda: Τα πλάνα της φίρμας για την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Mazda: Τα πλάνα της φίρμας για την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

H Mazda, με το βλέμμα και στην ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να παρουσιάσει μία σειρά από νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια και ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκονται τόσο υβριδικές εκδόσεις όσο και ένα μοντέλο που θα είναι πλήρως ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

 

Οι Ιάπωνες προχωρούν, σε αυτή την κίνηση όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι κατασκευαστές σιγά-σιγά, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις όλο και αυστηρότερες εκπομπές ρύπων στην Ε.Ε. αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Οι προθέσεις της Mazda για ηλεκτροποίηση έρχονται μάλιστα από επίσημα χείλη και συγκεκριμένα από εκείνα του Akira Marumoto, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, με τον Ιάπωνα να επιβεβαιώνει ουσιαστικά τα παραπάνω σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Automotive News.

Σε σχετική ερώτηση για το πώς η Mazda θα αντιμετωπίσει τις μελλοντικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη ο Marumoto επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην ιστορία της εταιρίας την επόμενη χρονιά, η πλατφόρμα του οποίο εξελίσσεται από κοινού με την Toyota. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας ότι τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα έχουμε κοντά μας και plug-in υβριδικές εκδόσεις νέων μοντέλων, ενώ η παρουσίαση φέτος του Skyactiv-X κινητήρα της Mazda θα μειώσει σημαντικά τον μέσο όρο των εκπεμπόμενων ρύπων των μοντέλων της.

Advertisement

Φυσικά σε αυτό το στάδιο ο Marumoto δεν προχώρησε σε κάποια αποκάλυψη σχετικά με τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού μοντέλου της Mazda, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι από τους Ιάπωνες θα δούμε στο μέλλον και ήπιο υβριδικό με μοτέρ πετρελαίου, χωρίς ωστόσο να γίνεται λόγος για την λειτουργία του diesel κινητήρα που δεν αποκλείεται να χρησιμοποιείται ως range extender.