Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Mazda RX-7 σαραντάρισε και το γιορτάζει! (Video)

Ελλάδα 21:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Mazda RX-7 σαραντάρισε και το γιορτάζει! (Video)

ΝΕΑ

Το Mazda RX-7 σαραντάρισε και το γιορτάζει! (Video)

ΝΕΑ

Ένα σύντομο εορταστικό βίντεο για τα 40 χρόνια από την γέννηση του RX-7 έδωσε στην δημοσιότητα η Mazda στο οποίο παρουσιάζονται και οι τρεις γενιές του διάσημου coupe που ξεχώριζε για την πίσω κίνηση και φυσικά για τον διάσημο Wankel κινητήρα του. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το ξεχωριστό και ιδιαίτερο RX-7 βρήκε το δικό του φανατικό κοινό από την πρώτη κιόλας γενιά του. Λαμπρή απόδειξη οι περισσότερες από 850.000 πωλήσεις από την πρώτη γενιά του μοντέλου που παρουσιάστηκε το 1978, μέχρι και την τρίτη, και μέχρι στιγμής τελευταία, η παραγωγή της οποίας σταμάτησε το 2002.

Το RX-7 ήταν το δεύτερο μοντέλο της Mazda που έφερε Wankel κινητήρα, μετά το Cosmo, το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του περισσότερο από μία δεκαετία νωρίτερα. Η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε έμελλε να συνδέσει την ιαπωνική εταιρία με τον συγκεκριμένο κινητήρα και φυσικά το RX-7. Και οι τρεις γενιές είχαν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν, ωστόσο η τρίτη ήταν αυτή που ξεχώρισε, τόσο λόγω σχεδίασης όσο και χάρη στα δύο τούρμπο σε σειρά που έφερε ο περιστροφικός κινητήρας με την εργοστασιακή απόδοση να φτάνει μέχρι και τους 275 ίππους, για την αγορά της Ιαπωνίας.

Το coupe της Mazda έγινε φυσικά και τεράστια επιτυχία και με τις διάφορες εταιρίες βελτίωσης τόσο λόγω της εντυπωσιακής του εμφάνισης και σήκωνε αρκετό πείραγμα, όσο και του μοτέρ που επίσης δεν έλεγε όχι στις μετατροπές.

Advertisement
Advertisement

Δείτε και μάθετε περισσότερα για το Mazda RX-7 στο βίντεο που ακολουθεί.