Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mazda MX-5 100th Anniversary: Επετειακό και πανέμορφο

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mazda MX-5 100th Anniversary: Επετειακό και πανέμορφο

ΝΕΑ

Mazda MX-5 100th Anniversary: Επετειακό και πανέμορφο

ΝΕΑ

Η Mazda θα γιορτάσει τα 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας της, παρουσιάζοντας αρχικά την έκδοση MX-5 100th Anniversary edition, η οποία μεταξύ άλλων πρόκειται να διατεθεί σε δίχρωμο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την επετειακή έκδοση 100 του γνωστού μας και πολύ επιτυχημένου Mazda MX-5. Σκοπός της είναι να γιορτάσει την εκατονταετία του ιαπωνικού κατασκευαστή, αντλώντας εμπνευσμένη σχεδίαση από το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της μάρκας, το πάλαι ποτέ Mazda R360 Coupe του 1960. Η παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 100 κομμάτια στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις πρώτες παραδόσεις να φθάνουν μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Όπως και το Mazda R360, το επετειακό MX-5 πρόκειται να διαθέτει ένα χρωματικό συνδυασμό δύο τόνων, λευκού και μπορντό. Το εξωτερικό φινίρισμα θα είναι το Snowflake White Pearlescent, ενώ η τυποποιημένη οροφή του MX-5, οι δερμάτινες ταπετσαρίες και τα πατάκια έχουν αντικατασταθεί αντίστοιχα από μπορντό χρωματικά υλικά. Η απεικόνιση των μοναδικών εμβλημάτων “100th Anniversary” εμφανίζεται επίσης σε όλο το αυτοκίνητο, στο δάπεδο, το κλειδί, τα προσκέφαλα, τα καλύμματα στο κέντρο των τροχών αλλά και στις πλευρικές ποδιές. Το ειδικό λογότυπο έχει ανάλογη ιστορία πίσω του, το προηγούμενο για παράδειγμα το 1927 σηματοδότησε την αναγέννηση της Mazda και την στροφή της στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση 100 χρόνων του MX-5 τροφοδοτείται από τον βενζινοκινητήρα τεσσάρων κυλίνδρων Skyactiv-G 2.0 λίτρων και 183 ίππων. Οι υπόλοιπες προδιαγραφές θα παραμείνουν ίδιες με το γνωστό μας MX-5, με τις ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, τα αμορτισέρ της Bilstein, το σπορ τιμόνι αλλά και τους adaptive προβολείς LED.

Αργότερα μέσα στο έτος, η Mazda θα αποκαλύψει περιορισμένες εκδόσεις για την επέτειο των 100 χρόνων, τόσο του CX-30 όσο και του Mazda 3, ενώ ειδικές εκδόσεις των Mazda 6 και CX-5 θα κάνουν την παρουσία τους το 2021. Οι τιμές και οι προδιαγραφές τους θα ανακοινωθούν όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία λανσαρίσματος. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η παραγωγή τους δεν πρόκειται να ξεπεράσει επίσης τα 100 αυτοκίνητα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον περισσότερα προσεχώς…