Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mazda λέει “όχι” στο νέο RX-9

Ελλάδα 19:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mazda λέει “όχι” στο νέο RX-9

ΝΕΑ

Η Mazda λέει “όχι” στο νέο RX-9

ΝΕΑ

Όπως όλα δείχνουν, η Mazda εγκαταλείπει οριστικά τα σχέδια που αφορούσαν τον διάδοχο του RX-8, χωρίς να ξεκαθαρίζει τι πρόκειται να κάνει με τον Wankel κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας

Πολλά είναι τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τον διάδοχο του RX-8. Πέρυσι μάλιστα, με την παρουσίαση του πρωτότυπου RX-Vision-που βλέπετε στις φωτογραφίες- όλοι υπέθεσαν ότι το RX-9 ήταν προ των πυλών. Ωστόσο, σε συνέντευξή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Masamichi Kogai, ανέφερε ότι στα πλάνα της εταιρείας δεν υπάρχει κάποιο sport  αυτοκίνητο μεγαλύτερο από το MX-5.

Advertisement
Advertisement

Το ανώτατο στέλεχος της εταιρείας ρωτήθηκε και για τα σχέδια της Μazda, σχετικά με το μέλλον του Wankel κινητήρα. Ο Masamichi Kogai δεν μίλησε για οριστική παύση του περιστροφικού κινητήρα. Όμως ανέφερε ότι πρώτα θα πρέπει να ξεπεραστούν τεχνικές δυσκολίες που αφορούν την κατανάλωση και τους ρύπους. Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής από τη Mazda, το οποίο θα φέρει μοτέρ Wankel.