Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Maserati: Τα πλάνα των Ιταλών για νέα τους μοντέλα

Ελλάδα 12:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Maserati: Τα πλάνα των Ιταλών για νέα τους μοντέλα

ΝΕΑ

Maserati: Τα πλάνα των Ιταλών για νέα τους μοντέλα

ΝΕΑ

Με την FCA να έχει ανακοινώσει ήδη το πρόγραμμα επενδύσεων ύψος 5 δισ. ευρώ στην Ιταλία, η Maserati προχωρά στην ανακοίνωση των δικών της πλάνων που αφορούν τα νέα μοντέλα που έρχονται, την ηλεκτροποίησή τους αλλά και τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

 

Όλα τα νέα μοντέλα της Maserati θα κατασκευάζονται στην Ιταλία (στα εργοστάσια σε Μόντενα, Κασσίνο και Τορίνο) και θα υιοθετούν υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης τα οποία θα είναι φυσικά σύμφωνα με την φιλοσοφία της Maserati όσον αφορά στην καινοτομία, τις επιδόσεις και την δυναμική συμπεριφορά που περιμένει κανείς από τους Ιταλούς.

Advertisement
Advertisement

Στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης η ανακοίνωση της ιταλικής φίρμας αναφέρει ότι όλα τα μοντέλα της στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά που γνωρίζουμε σήμερα και έχουν δεχτεί ανανέωση θα φέρουν διαφορετικά επίπεδα αυτόνομης οδήγησης ξεκινώντας από το 2ο επίπεδο των Ιταλών με συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στον αυτοκινητόδρομο και προχωρώντας στο 3ο επίπεδο όπου το σύστημα θα προσφέρει σχεδόν πλήρη αυτονομία και θα έχει την ικανότητα να αλλάζει λωρίδες ή να σταματά πλήρως το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου στην περίπτωση που ο οδηγός για κάποιο λόγο δεν μπορεί.

Το 2020 θα είναι και η χρονιά που η εταιρία θα ηλεκτροποιήσει την Ghilbi κάνοντας της έτσι το πρώτο υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της Maserati.

Το πρώτο ολοκαίνουριο και πολυαναμενόμενο σπορ αυτοκίνητο της εταιρία μετά από καιρό θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία που περιμένει κανείς από ένα μοντέλο με σήμα την τρίαινα, σύμφωνα με τους Ιταλούς και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Modena, το οποίο ήδη δέχεται τις ανάλογες τροποποιήσεις για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του μοντέλου.

Advertisement

Το εργοστάσιο στο Cassino θα είναι και εκείνο που θα φιλοξενήσει την παραγωγή του νέου SUV της εταιρίας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ιταλοί θα επενδύσουν περίπου 800 εκατ. ευρώ για την δημιουργία μιας νέας γραμμής παραγωγής που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές του επόμενου έτους. Τα πρώτα νέα SUV προπαραγωγής θα βγουν από το εργοστάσιο το 2021.

Advertisement

Οι ολοκαίνουριες GranTurismo και GranCabrio θα είναι πλήρως ηλεκτρικές και θα βάλουν ουσιαστικά την μάρκα στη νέα εποχή. Η κατασκευή τους θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της FCA στο Τορίνο, το οποίο θα δεχτεί επίσης επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Στη Modena η Maserati έχει ξεκινήσει ήδη την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου τμήματος βαφής που θα έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ χάρη στη σχεδίασή του θα δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο πελάτη να βλέπει το αυτοκίνητό του να βάφεται!

Τέλος, οι άνθρωποι της ιταλικής εταιρίας εξελίσσουν ένα νέο πρόγραμμα εξατομίκευσης των μοντέλων τους ειδικά για τους απαιτητικούς πελάτες τους, ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να δημιουργούν πραγματικά την δική τους μοναδική Maserati.

Advertisement