Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Maserati IEX: Ηλεκτρική και πολυτελής (+video)

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Maserati IEX: Ηλεκτρική και πολυτελής (+video)

Mobility

Maserati IEX: Ηλεκτρική και πολυτελής (+video)

Mobility

Μπορεί το πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV της Maserati θα αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο της Lamborghini Urus;

Advertisement
Advertisement

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία με έδρα τη Μόντενα δεν διαθέτει μεγάλη γκάμα μοντέλων, εν τούτοις αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ιταλικό ντιζάιν που συνοδεύεται παράλληλα με την αντίστοιχη πολυτέλεια στο εσωτερικό.

Κατά την διάρκεια της πολύχρονης ιστορίας της, η Maserati έχει εμπνεύσει αρκετούς σχεδιαστές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον Li Ding από την Καλιφόρνια, ο οποίος μας παρουσιάζει το πρωτότυπο Maserati IEX, ένα ηλεκτρικό SUV με εσωτερικό ανάλογο μίας λιμουζίνας.

Advertisement
Advertisement

Όπως ο ίδιος αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Behance, που αποτελεί κάτι αντίστοιχο με το Facebook, αποκλειστικά όπως για την προβολή του δημιουργικού έργου, πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό του IEX δεν ήταν μόνο κάποια από τα παλαιότερα αλλά και τωρινά μοντέλα της ιταλικής φίρμας, αν και όπως δείχνουν οι ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες υπάρχουν πολλά στοιχεία βασισμένα σε αυτά, κυρίως στην εξωτερική εμφάνιση.

Ένα σαφέστατο χαρακτηριστικό είναι η εμπρός μάσκα, όπου κυριαρχεί η εντυπωσιακή μαύρου χρώματος επιφάνεια, που έχει τον ρόλο της γρίλιας και στην οποία βρίσκεται τοποθετημένη η γνώριμή μας «τρίαινα», το σήμα κατατεθέν της Maserati. Η ιδιαιτερότητα της σχεδίασης συνεχίζεται και πίσω, εκεί όπου η σχεδίαση της οροφής «σβήνει» με μοναδικό τρόπο, ενώ αξιοπρόσεκτα είναι και τα ενσωματωμένα στο αμάξωμα LED φώτα. Από το μενού δεν λείπει και η πλήρως γυάλινη οροφή που χαρίζει άπλετη ορατότητα προς όλες τις πλευρές.

Advertisement

Η βασική ιδέα της δημιουργίας του πρωτότυπου IEX, ήταν ένα μοντέλο που θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου, όπως την δυνατότητα κίνησης σε διαφορετικά τερέν, με τους μεγάλους εσωτερικούς χώρους που προσφέρει μία λιμουζίνα. Μιλώντας για το τελευταίο, το IEX διαθέτει μία κεντρική κονσόλα που διατρέχει κατά τον διαμήκη άξονα την καμπίνα, ενώ είναι διάχυτη η ξεχωριστή σχεδίαση στοιχείων, όπως το τιμόνι, τα τύπου μπάκετ καθίσματα, αλλά και ο τρόπος ανοίγματος του χώρου αποσκευών.

Advertisement

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, ο κος Ding ήταν λιτός στις ανακοινώσεις του, καθώς το μοναδικό που γνωρίζουμε για το πρωτότυπο Maserati IEX, πέραν ότι είναι ηλεκτρικό, είναι και η φιλοσοφία skateboard, πάνω στην οποία θα (μιλώντας υποθετικά) κατασκευαστεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα στρατεύματα των ΗΠΑ ανατίναξαν το σπάνιο SUV Lamborghini του Χουσεΐν
Maserati: Μια ιδιαίτερη Ghibli περιορισμένης παραγωγής
Έτσι θα μπορούσε να είναι η Maserati Grecale