Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Maserati Ghibli Hybrid με 330 ίππους (+video)

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Maserati Ghibli Hybrid με 330 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Maserati Ghibli Hybrid με 330 ίππους (+video)

ΝΕΑ

Η Maserati παρουσίασε την Ghibli Hybrid, με νέα μπροστινή μάσκα, φωτιστικά σώματα και δίλιτρο κινητήρα 330 ίππων με 48-volt ήπια υβριδικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati Ghibli Hybrid είναι η πρώτη εφαρμογή σε ένα σχέδιο, που θα οδηγήσει στην ηλεκτροκίνηση όλων των ολοκαίνουργιων μοντέλων Maserati.

Τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ιταλικής εταιρίας θα είναι τα ολοκαίνουργια GranTurismo και GranCabrio, που πρόκειται να παρουσιαστούν το 2021.

Με 0-100 σε 5,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 255 χλμ είναι το ίδιο γρήγορη με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις και 80 κιλά ελαφρότερη από αυτές. Το υβριδικό σύστημα, περιλαμβάνει επίσης ένα ηλεκτρικό supercharger (e-Booster) που υποστηρίζεται από μια έξτρα μπαταρία. Σύμφωνα με την Maserati το σύστημα αυτό προσφέρει την «τέλεια ισορροπία μεταξύ οικονομίας καυσίμου απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης».

Advertisement
Advertisement

Maserati_Ghibli_Hybrid2

Η Maserati τοποθέτησε τις μπαταρίες του συστήματος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, για καλύτερη κατανομή βάρους. Παρά το γεγονός ότι είναι υβριδική, η Ghibli εξακολουθεί να είναι Maserati, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες μπορούν ακόμα να απολαύσουν το soundtrack του κινητήρα χάρη σε ένα βελτιωμένο σύστημα εξάτμισης που διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα αντηχεία. Όσον αφορά την οικονομία καυσίμου, η Ghibli Hybrid διαθέτει συνδυασμένο κύκλο WLTP 8,5 – 9,6 λίτρα / 100 χλμ.

Maserati_Ghibli_Hybrid2

Advertisement

Προχωρώντας στο σχεδιασμό, το μοντέλο θα έχει ως σημείο διαφοροποίησης το νέο μπλε χρώμα που έχει επιλεγεί για να ξεχωρίζουν τα μοντέλα Maserati με υβριδική τεχνολογία. Αυτό το μπλε χρώμα βρίσκεται στους τρεις εμβληματικούς αεραγωγούς της Ghibli, στις δαγκάνες φρένων και στο οβάλ σήμα που περικλείει την τρίαινα στην πίσω κολόνα. Στο εσωτερικό, θα το βρείτε στις κεντημένες ραφές των καθισμάτων. Υπάρχουν επίσης  αλλαγές στο στυλ, όπως η εμπρός μάσκα ή τα πίσω φωτιστικά σώματα με προφίλ που θυμίζει με μπούμερανγκ, εμπνευσμένο από το μοντέλο 3200 GT και το Alfieri .

Maserati_Ghibli_Hybrid3

Advertisement

Όσον αφορά την ψηφιακή τεχνολογία, η Ghibli Hybrid παρουσιάζει επίσης το νέο Maserati Connect, το οποίο επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών (αυτοκινήτου οδηγού), καθώς και διαρκείς ενημερώσεις λογισμικού. Στη συνέχεια, υπάρχει το σύστημα πολυμέσων Maserati Intelligent Assistant, τώρα με νέα γραφικά HD για την οθόνη 10,1 ιντσών, ενώ υπάρχει επίσης ένα νέο ταμπλό οργάνων, με νέα γραφικά.

 

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Μια Maserati αφιερωμένη στον Sir Stirling Moss

Η νέα Maserati MC20 με πάνω από 600 PS