Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μια Maserati αφιερωμένη στον Sir Stirling Moss

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μια Maserati αφιερωμένη στον Sir Stirling Moss

ΝΕΑ

Μια Maserati αφιερωμένη στον Sir Stirling Moss

ΝΕΑ

Ένα πρωτότυπο της MC20, του νέου supercar από τη Maserati αφιέρωσε η Ιταλική εταιρεία στη μνήμη του Βρετανού Stirling Moss.

Advertisement
Advertisement

Ένα πρωτότυπο της MC20, του νέου σούπερ sport μοντέλου Maserati, θα είναι ο φόρος τιμής της Ιταλικής μάρκας στον Sir Stirling Moss, τον Βρετανό οδηγό των αγώνων που πέθανε στις 12 Απριλίου σε ηλικία 90 ετών. Ο σχεδιασμός για αυτό το πρωτότυπο έλκει την έμπνευσή του από το Maserati Eldorado, το εμβληματικό μονοθέσιο που ο ίδιος ο Moss εμφάνισε στη Monza το 1958, στο “Trofeo dei due Mondi”.

Advertisement
Advertisement

Είναι ιδιαίτερη περίπτωση και σε ότι έχει να κάνει με την παρουσίαση του συγκεκριμένου πρωτοτύπου και η ημερομηνία, μια και 13 Μαΐου ο σπουδαίος Βρετανός οδηγός, είχε σημειώσει το 1956 τη νίκη στο Grand Prix της F1 του Μονακό, όντας πίσω από το τιμόνι της Maserati 250F. Η συγκεκριμένη ήταν μια καταπληκτική νίκη, δεδομένου ότι ο Moss οδήγησε τον αγώνα από τον πρώτο έως τον τελευταίο από τους 100 γύρους στο απαιτητικό σιρκουί που δημιουργείται στους δρόμους του Μονακό.

Με το πρωτότυπο MC20 με την “υπογραφή” Stirling Moss, η Maserati επιθυμεί να τιμήσει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στα χρονικά των παγκόσμιων μηχανοκίνητων sport, το οποίο είναι συνδυασμένο με ορισμένες από τις καλύτερες σελίδες στην αγωνιστική ιστορία της μάρκας. Η λίστα των αυτοκινήτων Maserati που έχουν περάσει από τα χέρια του Moss, περιλαμβάνει επίσης τα Tipo 60 Birdcage, Tipo 61 και 300 S.

Advertisement