Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Maserati Alfieri: Έρχεται το νέο καυτό ιταλικό κουπέ

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Maserati Alfieri: Έρχεται το νέο καυτό ιταλικό κουπέ

ΝΕΑ

Maserati Alfieri: Έρχεται το νέο καυτό ιταλικό κουπέ

ΝΕΑ

Εισήχθη ως πρωτότυπο το 2014, ενώ επιβεβαιώθηκε για παραγωγή το 2018, θα αποκαλυφθεί στην τελική του μορφή το 2020 και θα τεθεί σε πώληση το 2021 ή το 2022 – αυτή είναι η ιστορία της Maserati Alfieri.

Advertisement
Advertisement

Οι οπαδοί της Maserati περιμένουν τη μητρική εταιρεία FCA να αναζωογονήσει εδώ και καιρό το θρυλικό ιταλικό εμπορικό σήμα και μοιάζει να συμβαίνει τελικά το διάστημα που διανύουμε. Ο επικεφαλής της εταιρίας Harald Wester δήλωσε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ότι η αντικατάσταση της GranTurismo θα αποκαλυφθεί το επόμενο έτος στην Ελβετική έκθεση.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι πως αυτοί που θέλουν να αγοράσουν την Alfieri θα πρέπει να περιμένουν έως το 2021 ή ακόμα και το 2022 προκειμένου να καθίσουν πίσω από το τιμόνι της. Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις ηλεκτροκινητήρες, συμπεριλαμβανομένης μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, τετρακίνηση και τεχνολογία μπαταριών 800V. Η κορυφή της σειράς θα διαθέτει ενεργή αεροδυναμική και δυνατότητα διανομής της ροπής, ενώ θα χρειάζεται περίπου δύο sec για να φτάσει στα 100 km/h πριν φτάσει στα 300 km/h της τελικής ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Αναμένεται να ακολουθήσει και μια ανοιχτή έκδοση που τελικά θα αντικαταστήσει τη γερασμένη GranCabrio. Εν τω μεταξύ, οι Ghibli και Quattroporte μαζί με τη Levante θα ανανεωθούν πριν την άφιξη του coupe Alfieri. Οι εκδόσεις και των τριών αυτοκινήτων θα φτάσουν μέχρι τα τέλη του 2022, με πλήρη EV, hybrid και plug-in τεχνολογία. Είναι ενδιαφέρον ότι ο Wester υπονόησε πως η Maserati δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να προμηθεύεται βενζινοκινητήρες από τη Ferrari τα επόμενα χρόνια μετά τον διαχωρισμό του Maranello από την FCA. Ωστόσο, παραδέχεται ότι η εταιρεία θα πρέπει να καταλήξει σε “κάτι εξαιρετικό” που να ταιριάζει με τη φιλοσοφία της φίρμας.

Μια άλλη θρυλική ιταλική μάρκα υπό την ομπρέλα της FCA, η Alfa Romeo, περνάει επίσης από τη φάση της σημαντικής μεταμόρφωσης. Η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο της Tonale στη Γενεύη σε μια προσπάθεια να εξετάσει ένα μελλοντικό συμπαγές crossover, το οποίο θα συνδυαστεί με ένα SUV μεσαίου μεγέθους και ενδεχομένως με ένα μικρότερο μοντέλο υψηλών προδιαγραφών για να γεμίσει το κενό που αφήνει η MiTo.