Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Maserati: 70 χρόνια από τη διπλή νίκη σε GP

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Maserati: 70 χρόνια από τη διπλή νίκη σε GP

ΝΕΑ

Maserati: 70 χρόνια από τη διπλή νίκη σε GP

ΝΕΑ

Ο Απρίλιος είναι σημαδιακός για τη Maserati για την οποία φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την πρώτη της σεζόν στην F1 αλλά και την πρώτη της «διπλή» νίκη.

Advertisement
Advertisement

Το Grand Prix του 1950 στο Pau, ένας αγώνας της Formula 1 που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 1950 στη Γαλλ, θεωρήθηκε ως ο πρώτος αγώνας της σεζόν. Με διάρκεια 110 γύρων, το συγκεκριμένο αγώνα κέρδισε ο θρυλικός Juan Manuel Fangio με τη Maserati 4CLT του. Την ίδια μέρα, στη Βρετανία, Reg Parnell ολοκλήρωσε πρώτος τον αγώνα με τη δική του Maserati 4CLT, για να σηκώσει το τρόπαιο του Richmond στο Goodwood Motor Circuit. Κάπως έτσι σηματοδοτήθηκε η «διπλή» νίκη για τη Maserati.

Advertisement
Advertisement

Κοινός παρονομαστής των δύο αυτών επιτυχιών, ήταν η Maserati 4CLT που εξελίχθηκε το 1947, από τον Alberto Massimino, ο οποίος ήταν επικεφαλής μηχανικός της Maserati. Το πρώτο δίδυμο Maserati 4CLT, έκανε το επιτυχημένο ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 1948 στο San Remo. Εκεί, ο Alberto Ascari και ο Luigi Villoresi τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις (πρώτος και δεύτερος, αντίστοιχα). Την αγωνιστική κληρονομία της Maserati, συντηρούν πολλοί ιδιώτες συλλέκτες, οι οποίοι φέρνουν τα αυτοκίνητά τους στην ετήσια γιορτή του motorsport, στο Goodwood, με τελευταία εμφάνιση της 4CLT το 2019.