Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Marie Claire Power Trip: Το συνέδριο-θεσμός θέτει ξανά τη γυναίκα στο επίκεντρο – Δείτε Live

Ελλάδα 18:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Marie Claire Power Trip: Το συνέδριο-θεσμός θέτει ξανά τη γυναίκα στο επίκεντρο – Δείτε Live

ΝΕΑ

Marie Claire Power Trip: Το συνέδριο-θεσμός θέτει ξανά τη γυναίκα στο επίκεντρο – Δείτε Live

ΝΕΑ

Με μια πλειάδα προσωπικοτήτων διεθνούς ακτινοβολίας, το Συνέδριο «Power Trip» που διοργανώνει το περιοδικό Marie Claire επιστρέφει πιο δυναμικό και πιο συναρπαστικό, κυρίως όμως πιο ουσιώδες, από κάθε προηγούμενη διοργάνωση.

Advertisement
Advertisement

Αυτήν την ώρα, το θέμα του πάνελ είναι «Εικόνα, social media και το ταξίδι προς την αυτοαποδοχή». Η συγγραφέας, μοντέλο και παρουσιάστρια Naomi Shimada συζητά με την Andrea Thompson, editor in Chief του Marie Claire UK.

Νωρίτερα (εως τις 13:45) σε εξέλιξη ήταν το πάνελ: «Ανοίγοντας δρόμους: ξεπερνώντας ταμπού και στερεότυπα». Η Ζέτα Δούκα, ηθοποιός και ιδρύτρια της ΜΚΟ Ανάσα για την περίθαλψη ατόμων που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής, συντονίζει μια συζήτηση με τις Σοφία Μπεκατώρου, χρυσή Ολυμπιονίκη, ψυχολόγο, πρωτοπόρο του ελληνικού #metoo, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Ethical Investor, Founder & President Save a Greek Stray (SGS), Founder & President A Promise to Animals (APA) και Μαίρη Συνατσάκη, παρουσιάστρια, youtuber, ηθοποιό και επιχειρηματία.

 

mc-panel-2
Ζέτα Δούκα, Σοφία Μπεκατώρου, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Μαίρη Συνατσάκη
marie-4
Ζέτα Δούκα
marie-6
Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση
marie-2
Μαίρη Συνατσάκη
marie-3
Σοφία Μπεκατώρου
Advertisement
Advertisement

Νωρίτερα η  Ελληνοκαναδή ηθοποιός, διάσημη -κυρίως από την τεράστια επιτυχία των ταινιών «Γάμος αλα Ελληνικά», Νία Βαρντάλος προέβη σε μια σειρά από συγκλονιστικές -και συγκινητικές- εξομολογήσεις.

Μιλώντας για τα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας της, η Νία Βαρντάλος αποκάλυψε ότι, όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες, η πρώτη ατζέντισα στην οποίαν απευθύνθηκε για να βρει δουλειά στο Χόλιγουντ, την απέρριψε εντελώς για τρεις λόγους. Οι οποίοι ήταν, επί λέξει: «1. Επειδή δεν είσαι αρκετά όμορφη για να είσαι πρωταγωνίστρια. 2. Επειδή δεν είσαι αρκετά παχιά ώστε να γίνεις καρατερίστα. Κυρίως όμως 3. επειδή είσαι Ελληνίδα. Άρα, δεν ανήκεις σε κάποια από τις μεγάλες μειονότητες, όπως πχ τους Πορτορικάνους, τους Ισπανόφωνους κ.λπ. Συνεπώς, απολύεσαι».

mc-vardalos-8
Γαλάτεια Λασκαράκη και Νία Βαρντάλος
mc-vardalos-3
Νία Βαρντάλος

Έχοντας εξοργιστεί από τις πολλαπλές διακρίσεις και τον αποκλεισμό που υπέστη, η Νία Βαρντάλος -αφού, όπως είπε η ίδια γελώντας «έλουσα τη μάνατζερ με όποια βρισιά και κατάρα μου ερχόταν στο μυαλό καθώς οδηγούσα στο Λος Άντζελες φεύγοντας από το γραφείο της»- αποφάσισε να μετατρέψει το υποτιθέμενο μειονέκτημά της σε όπλο: Κατέγραψε όλες τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικογένειάς της, όλα τα γνωρίσματα που θα φαίνονταν αλλόκοτα στο αμερικανικό και διεθνές κοινό. Κι έτσι γεννήθηκε το σενάριο του «Γάμος αλά Ελληνικά», σε μια πρώτη μορφή σαν θεατρικό έργο.

Advertisement

Η Βαρντάλος προχώρησε μόνη της, αποτολμώντας κάτι που ενδεχομένως θα την κατέστρεφε: Νοίκιασε μια θεατρική αίθουσα και ανέβασε το έργο με δικά της έξοδα. Ευτυχώς όμως για εκείνην, η ιδέα του «Γάμος αλά Ελληνικά» ενθουσίασε τη Ρίτα Γουίλσον και τον Τομ Χανκς, οι οποίο και την παρότρυναν να το διασκευάσει για τον κινηματογράφο. Και η συνέχεια ανήκει στην ιστορία, την απίθανα επιτυχημένη ιστορία του «Γάμος αλά Ελληνικά».

Μάλιστα, για το γύρισμα της τρίτης συνέχειας, το «Γάμος αλά Ελληνικά» ήρθε ξανά στην Ελλάδα, όπου, όπως τόνισε η Νία Βαρντάλος, έτυχε ουσιαστικής υποστήριξης από την ελληνική κυβέρνηση. «Χωρίς τη βοήθεια που πήραμε από το ελληνικό κράτος, ίσως δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε την παραγωγή του ‘Γάμος αλά Ελληνικά 3’» είπε χαρακτηριστικά η Νία Βαρντάλος.

Advertisement

Ο τίτλος του φετινού Συνεδρίου («The Wellness Edition») δίνει με ακρίβεια το στίγμα της ανταλλαγής ιδεών που πρόκειται να λάβει χώρα στο Power Trip του Marie Claire: Ποιότητα ζωής, κατάργηση στερεοτύπων και ταμπού, ειδικά σε ό,τι αφορά σε ζητήματα ψυχικής υγείας και υγιεινης. Η διαπίστωση ότι οι πιο ευάλωτες από αυτή την άποψη κοινωνικές ομάδες είναι σήμερα οι γυναίκες, τα άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «Γενιά Ζ», καθώς και οι πιο νέοι από τους Millenials, καθιστά πιεστική την ανάγκη να αναδειχθεί και να αναλυθεί διεξοδικά το φαινόμενο της εξουθένωσης (burnout).

Καθώς η εξάντληση των γυναικών και των νέων βρίσκεται σε ανησυχητική άνοδο παγκοσμίως, το Marie Claire προωθεί προς συζήτηση στο Συνέδριο Power Trip επιπλέον επιβαρυντικές παραμέτρους, όπως η αλματώδης πρόοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι ότι με την τελειοποίηση και την εξάπλωση των chatbot τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα γίνουν ακόμη πιο τοξικά, ακόμη πιο χολερικά και διχαστικά, το καθήκον όσων συμμετέχουν σε διοργανώσεις όπως το Power Trip του Marie Claire συνίσταται, κατ’ αρχάς, στο να φέρει τα σχετικά ζητήματα στη δημόσια σφαίρα και να ενθαρρύνει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 30 Μαΐου και χάρη στη φιλοξενία του Marie Claire Power Trip στο έξοχο Cape Sounio Grecotel Boutique Resort, στα πάνελ των συζητήσεων συναντώνται γυναίκες διάσημες, με ισχυρό και επιδραστικό λόγο που τις ακολουθεί και τις χαρακτηρίζει με τον παγκόσμιο απόηχό του. Καθεμία από τις ομιλίτριες, άλλωστε, έχει προσωπικές ιστορίες που εμπνέουν και συγκινούν. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των σπουδαίων προσκεκλημένων κυριών στο Power Trip του Marie Claire για το 2023 είναι η συγκλονιστική διαδρομή τους: Μέσα από σκληρές, συχνά επώδυνες δοκιμασίες, κατόρθωσαν να μεταμορφώσουν τα δεινά σε κίνητρα, τον πόνο σε δύναμη ψυχής. Η επιτυχία τους αποτελεί υπόδειγμα ευρύτερα, για κάθε γυναίκα, για τον καθέναν.

Advertisement

Στο Συνέδριο Power Trip του Marie Claire , εκτός από τη Νία Βαρντάλος,  τη Ζέτα Δούκα, τη Σοφία Μπεκατώρου, την Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και τη Μαίρη Συνατσάκη λαμβάνουν μέρος ως ομιλήτριες:

– Η Έσθέρ Αθέμπο, η σαγηνευτική Ισπανίδα ηθοποιός της, ήδη θρυλικής, τηλεοπτικής σειράς «La Casa de Papel».
– Η Μέλια Κράιλινγκ, επίσης ηθοποιός με συμμετοχές σε μεγάλες, διεθνείς παραγωγές.
– Η Ναόμι Σιμάντα, μοντέλο, δασκάλα γιόγκα, δημιουργός εκπομπών για την ευεξία και τη σωματική υγεία.

Και επίσης: Μυρτώ Λεγάκη, Αγγελική Κοσμοπούλου, Άρτεμις Κ. Τσίτσικα, Λότι Μος, Τζάσμιν Χάρσονο, Στέλλα Κάσδαγλη, Ελισσάβετ Κάλμπαρη, Νίκη Σμυρνή και, φυσικά, η διευθύντρια της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Marie Claire, Γαλάτεια Λασκαράκη.

Στη θεματολογία των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου Power Trip του Marie Claire, περιλαμβάνονται ζητήματα όπως η αυτο-αντίληψη και τα social media, οι γυναίκες/μητέρες/εργαζόμενες και η υπερκόπωση, ο φεμινισμός στην εποχή της Generation Z, οι αλλαγές που έχουν επέλθει στο χώρο της show biz τα τελευταία χρόνια ειδικά για τις γυναίκες εργαζόμενες, καθώς και διαφορετικές όψεις της ψυχικής υγείας.

Με ένα τόσο πλούσιο «μενού», τόσο άφθονη και ποικίλη τροφή για σκέψη, το φετεινό Power Trip προβλέπεται να μετατοπίσει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, σε ό,τι αφορά στο κύρος και τη δύναμη παρέμβασης του Συνεδρίου. Δίνοντας την ιδανική συνέχεια σε μια ήδη σημαντική παράδοση για το Marie Claire παγκοσμίως. Εξάλλου, το Συνέδριο Power Trip διοργανώνεται εδώ και πολλά χρόνια σε 3 ηπείρους και σε 4 διαφορετικές χώρες/αγορές (ΗΠΑ, Βραζιλία, Κίνα, Ελλάδα).

Αξίζει να επισημανθεί ότι το ελληνικό Power Trip διοργανώνεται από το 2019 και έχει φιλοξενήσει πάνω από 130 ομιλήτριες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το διεθνές προσκήνιο. Μεταξύ αυτών, μπορεί κάποιος να σταχυολογήσει ονόματα όπως η Μπρουκ Σιλντς, η Αριζόνα Μιούζ, η Μαργκερίτα Μισόνι, η Ελίζα Σεντνάουι, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου και η πρόεδρος της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην Αθήνα, καθώς και της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών από την Εθνική Επανάσταση του 1821, κα Γιάννα Αγγελοπούλου.

Αντιστοίχως, στο αμερικανικό Power Trip έχουν λάβει μέρος στα πάνελ των συζητήσεων, μεταξύ πολλών σημαντικών άλλων, κορυφαίες ηθοποιοί και μοντέλα όπως η Τζέσικα Τσάστεϊν, Κάρι Μάλιγκαν, Σάρον Στόουν, Γκουίνεθ Πάλτροου, Έμιλι Ραταϊκόφσκι, Τζέσικα Άλμπα κ.α.

Δεν είναι διόλου τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι το Power Trip έχει καθιερωθεί ως θεσμός υψηλής περιωπής, ιδιαίτερα σε οτιδήποτε σχετίζεται με την ανάδειξη ζητημάτων που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα και το status της στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες.

Δείτε παρακάτω το λεπτομερές πρόγραμμα:

12:00 Έναρξη και χαιρετισμός από τη Γαλάτεια Λασκαράκη, editor in Chief του Μarie Claire Greece.

12:00-12:30 Η σημασία του να ελέγχεις το αφήγημά σου. Η ηθοποιός, σκηνοθέτις, σεναριογράφος και παραγωγός Νia Vardalos συζητά με τη Γαλάτεια Λασκαράκη, editor in Chief του Μarie Claire Greece.

12:40-13:30 Ανοίγοντας δρόμους: ξεπερνώντας ταμπού και στερεότυπα. Η Ζέτα Δούκα, ηθοποιός και ιδρύτρια της ΜΚΟ Ανάσα για την περίθαλψη ατόμων που πάσχουν από διαταραχές πρόσληψης τροφής, συντονίζει μια συζήτηση με τις Σοφία Μπεκατώρου, χρυσή Ολυμπιονίκη, ψυχολόγο, πρωτοπόρο του ελληνικού #metoo, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, Ethical Investor, Founder & President Save a Greek Stray (SGS), Founder & President A Promise to Animals (APA) και Μαίρη Συνατσάκη, παρουσιάστρια, youtuber, ηθοποιό και επιχειρηματία.

13:30-13:45 Διάλειμμα

13:45-14:15 Εικόνα, social media, και το ταξίδι προς την αυτοαποδοχή. Η συγγραφέας, μοντέλο και παρουσιάστρια Naomi Shimada σε μια συζήτηση με την Andrea Thompson, editor in Chief του Marie Claire UK.

14.15 -15:15 Συνεχίζονται συνεντεύξεις σε ζωντανή μετάδοση

Ευημερία στον χώρο εργασίας. Η Κωνσταντίνα Ψαρράκου, γενική διευθύντρια Marketing και Digital της εταιρείας Παπαστράτος, σε μια συζήτηση με την Εβίτα Τσιλοχρήστου, διευθύντρια σύνταξης του marieclaire.gr.

Veuve Clicquot, To Σύνδρομο του Απατεώνα στον χώρο εργασίας. Η Μάρεα Λαουτάρη, Strategic Intervention coach / πιστοποιημένη Coach Στρατηγικής Παρέμβασης, σε μια συζήτηση με τη Σίσσυ Στρέμπα, δημοσιογράφο του marieclaire.gr.

Ευεξία στο σπίτι. Η Ειρήνη Σδράλλη, Visual Merchandiser executive της IKEA, σε μια συζήτηση με την Εβίτα Τσιλοχρήστου, διευθύντρια σύνταξης του marieclaire.gr.

Lancôme, Write your future. Η ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου σε μια συζήτηση με τη Χριστίνα Μαρία Κράββαρη, fashion features editor του Marie Claire Greece.

Haircare is Self-care. Ο Αλέξανδρος Κυριακάκης, Kérastase Brand Expert, η ηθοποιός Nτόρα Μακρυγιάννη και η Έβελυν Καζαντζόγλου, Content creator & Fashion model, σε μια συζήτηση με την Έστα Πλακοκέφαλου, beauty director του Marie Claire Greece.

15:15-16:00 Γυναίκες που εξαντλούν τις αντοχές τους: γονεϊκό στρες, εργασιακή εξουθένωση, και το σύνδρομο να ευχαριστείς τους άλλους. Η Μιρέλα Διαλετή, αρχισυντάκτρια του womanlandia.com, συντονίζει μια συζήτηση με τη Μυρτώ Λεγάκη, Mindful Leadership, Εxecutive Resilience & Wellbeing expert, ιδρύτρια του One Breath Mindfulness Center, την Αγγελική Κοσμοπούλου, Senior Philanthropy executive, storytelling coach, ιδρύτρια του Story Mentor, συγγραφέα, και την Ελισάβετ Κάλμπαρη, νευροψυχολόγο, Executive Neuroleadership & HCP trainer, ιδρύτρια της Self Balance.

16:30-17:30 Ευαισθητοποιημένη και έτοιμη να θέσει όρια: η ποικιλόμορφη γενιά Z. Η εκπαιδευτικός Μαρία Πατεράκη συντονίζει μια συζήτηση με τις Άρτεμι Τσίτσικα, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.), και τη Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέα, δημοσιογράφο, συνιδρύτρια Women on Top, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Youth Council.

17:30-18:15 Πίσω από τις κάμερες: πόσο άλλαξαν τα πράγματα στη showbiz ως χώρο εργασίας για τις γυναίκες. Η Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια πολιτιστικού στο Πρώτο Θέμα, συντονίζει μια συζήτηση με τις ηθοποιούς Esther Acebo και Melia Kreiling.

18:15-18:45 Μιλώντας ανοιχτά για την ψυχική υγεία στη βιομηχανία της μόδας & της ομορφιάς. Το μοντέλο και entrepreneur Lottie Moss συζητά με την Galia Loupan, Chief Content officer του Marie Claire International.

18:45-19:10 Το wellbeing μέσα από εμπειρίες και η άνοδος του τουρισμού ευεξίας. Η Ανδρονίκη Κολοβού, editor in Chief στο travel.gr, συντονίζει μια συζήτηση με τις Νίκη Σμυρνή, ιδρύτρια των Travelgems και Mindfulgems, Jasmin Harsono, ιδρύτρια του Emerald and Tiger, ειδικό Wellbeing, και Έλη Δρίβα, ηθοποιό.

Τέλος ομιλιών

19:30 Δείπνο στο ηλιοβασίλεμα από τη Veuve Clicquot.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ