Advertisement
Advertisement

Στόχος του 3ου Marie Claire Power Trip, να αφήσει το αποτύπωμά του σε θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης και να επισημάνει την ανάγκη για τη συμπερίληψη περισσότερων γυναικών σε θέσεις εξουσίας. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα σας ενημερώνουμε εδώ για όλα όσα συμβαίνουν στο κορυφαίο συνέδριο ισότητας και ηγεσίας, λεπτό προς λεπτό.

 

Advertisement

Δείτε παρακάτω όλα όσα συμβαίνουν στο συνέδριο λεπτό προς λεπτό:

Η Γαλάτεια Λασκαράκη, Editor In Chief του Marie Claire Greece, στο άνοιγμα του συνεδρίου. @William Faithful

12:25 Η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μιλάει σε ζωντανή σύνδεση για το γυναικείο ζήτημα στον 21ο αιώνα. «Η συμμετοχή των γυναικών στα νέα επαγγέλματα που αφορούν τις τεχνολογίες είναι πολύ μικρή», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι ξεκινάμε στην ψηφιακή εποχή με πολύ μικρό ποσοστό γυναικείας εκπροσώπησης. «Συμμετοχή των γυναικών στην τεχνολογία, στην επικοινωνία, παντού, αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα στον 21ο αιώνα», καταλήγει.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μιλάει σε ζωντανή σύνδεση για το γυναικείο ζήτημα στον 21ο αιώνα. @William Faithful
Advertisement

11:35 Η Λένα Διβάνη, Ιστορικός-Συγγραφέας, η Κatherine Fleming, Ιστορικός και Ακαδημαϊκός, η Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος Λασκαρίδη και η Mαρίλη Μέξη, Σύμβουλος στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και τον ΟΗΕ Γενεύης, συζητούν το θέμα «Εξασφαλίζοντας την ισότητα στον 21ο αιώνα: Εκπαιδεύοντας τις ηγέτιδες του αύριο». Συντονίζει η Νίκη Αλεξάνδρου, Leadership coach.

H Λένα Διβάνη αφηγείται καθημερινές ιστορίες προκαταλήψεων διακρίσεων κατά των γυναικών. Στη συνέχεια παίρνει το λόγο η Κatherine Fleming.

Power Trip International
Από το 2016, το Marie Claire Power Trip έχει γίνει μια ενέργεια-ορόσημο του μεγάλου περιοδικού, από τις Ηνωμένες Πολιτείες (Silicon Valley) ώς τη Βραζιλία και τη Νότιο Αφρική, με κεντρικές ομιλήτριες μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, όπως η Mila Kunis, η Sharon Stone, η Jennifer Garner, η Emily Ratajkowski και πολλές ακόμη A-list stars. Εκατό γυναίκες συναντιούνται σε ένα συνέδριο ουσιαστικής δικτύωσης σε ένα πολυτελές και χαλαρό περιβάλλον για να γεμίσουν εικόνες και ιδέες που θα μας οδηγήσουν σε μια κοινωνία μεγαλύτερης αλληλεγγύης και ισότητας.

Advertisement