Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Made in USA: Και στο τέλος τα κέρδη πάνε στους Γερμανούς

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Made in USA: Και στο τέλος τα κέρδη πάνε στους Γερμανούς

ΝΕΑ

Made in USA: Και στο τέλος τα κέρδη πάνε στους Γερμανούς

ΝΕΑ

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά μία εταιρία καταφέρνει να έχει τις πιο επικερδείς εξαγωγές από τις ΗΠΑ. Και, όσο και αν φαίνεται παράξενο, αυτή δεν είναι μία αμερικάνικη εταιρία.

Advertisement
Advertisement

Σε έναν κόσμο με ανοιχτές αγορές και εμπορικές συμφωνίες πολύ διαφορετικές από ότι στο παρελθόν, μπορούν να συμβαίνουν και πράγματα όπως το ότι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων σε επίπεδο κερδών από τις ΗΠΑ δεν είναι μία αμερικάνικη εταιρία αλλά μία ευρωπαϊκή.

Στην χώρα που δραστηριοποιούνται γίγαντες όπως η Ford ή η GM η εταιρία είχε τα περισσότερα κέρδη από εξαγωγής και το 2022, ήταν η BMW. Και μάλιστα για ένατη συνεχόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρία, το εργοστάσιό της στο Σπάρτανμπουργκ στη Νότια Καρολίνα εξήγαγε 227.029 αυτοκίνητα, συνολικής αξίας 9,6 δισ. δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Τα περισσότερα αυτοκίνητα πήγαν στην Γερμανία (15,5%), στην Κίνα (13,5%), στη Νότια Κορέα (12,8%), στον Καναδά (7,5%) και τη Μεγάλη Βρετανία (5,6%).

Η συνολική παραγωγή στο συγκεριμένο εργοστάσιο αφορά SUV και κάποια κουπέ της μάρκας και έφθασε στις 416.301 μονάδες. Το 16,6% από αυτά, ή 68.200 μονάδες ήταν plug-in υβριδικά.

Τα σχέδια πάντως της BMW για τις ΗΠΑ είναι ακόμα μεγαλύτερα, καθώς η εταιρία έχει ανακοινώσει μία επένδυση 1,7 δισ δολαρίων για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην χώρα και την δημιουργία εργοστασίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες.

Advertisement

Μέχρι το 2030 η BMW θα παράγει τουλάχιστον έξι πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στο δικό της εργοστάσιο στις ΗΠΑ.

Από το 1992 η BMW έχει επνδύσει κοντά στα 12,4 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα, καθιστώντας το το μεγαλύτερο της εταιρίας στον κόσμο, με παραγωγή 1.500 αυτοκινήτων την ημέρα.

Advertisement

Η ετήσια ικανότητα παραγωγής αγγίζει τις 450.000 μονάδες, απασχολεί πάνω από 11.000 εργαζόμενους ενώ από εκεί στέλνονται αυτοκίνητα σε πάνω από 120 αγορές σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πρεμιέρα για τις νέες BMW X5 και X6 M Competition (+τιμές)
Η BMW εξελίσσει αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4
Πόσα κιλά ζυγίζουν οι μπαταρίες στην ηλεκτρική BMW i7;