Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Lucid Project Gravity: Το μέλλον των ηλεκτρικών SUV

Ελλάδα 1:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lucid Project Gravity: Το μέλλον των ηλεκτρικών SUV

Mobility

Lucid Project Gravity: Το μέλλον των ηλεκτρικών SUV

Mobility

Με την εξέλιξη της δικής της μπαταρίας, καθώς και κάποιων βασικών εξαρτημάτων από το σύστημα μετάδοσης, η Lucid Motors επικεντρώνεται όχι μόνο στο πολυτελές ηλεκτρικό sedan Air αλλά προχωρούν ταχύτατα και στο επόμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lucid, Peter Rawlinson, στις απαντήσεις που έδωσε σο πλαίσιο της παρουσίασης του Air πριν από λίγες μέρες, υποσχέθηκε «μια γοητευτική γκάμα αυτοκινήτων» και «ένα 10ετές σχέδιο που θα μεταφέρει πραγματικά την ηλεκτροκίνηση σε ένα νέο επίπεδο».

Το επόμενο βήμα μετά την καθιέρωση της Lucid, θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV στην ίδια πλατφόρμα με το Air, το οποίο πρέπει να περιμένουμε να δούμε στο δρόμο το 2023. Είναι αυτό που βλέπουμε στις εικόνες της καμπάνιας για το Air που μέχρι στιγμής λέγεται Project Gravity, σε κάποιες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με το ντεμπούτο της έκδοσης παραγωγής του Air. Το SUV της Lucid έχει ήδη εντοπιστεί σε διαδικασία δοκιμών και ο Rawlinson αναφέρθηκε λίγο σε αυτό, λέγοντας πως ο σχεδιασμός έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά του για να φτάσει στην τελική του μορφή που θα το δούμε και στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

«Αυτή είναι πιθανώς η μεγαλύτερη πρόκληση, να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ της ανυψωμένης θέσης οδήγησης και του ύψους του οχήματος, ενώ παράλληλα να είσαι και σε θέση να έχεις χαμηλό και αεροδυναμικό σχήμα», είπε ο Rawlinson. «Η επίτευξη αυτής της ισορροπίας είναι το χαρακτηριστικό στο οποίο δίνουμε όλη μας την προσοχή και είμαστε σίγουροι ότι η υψηλή απόδοση και η μεγάλη αυτονομία θα εξακολουθήσουν να αποτελούν σημαντικό χαρακτηριστικό και αυτού του μοντέλου μας. Σε ότι έχει να κάνει με την ευρυχωρία της καμπίνας, το νέο μοντέλο θα έχει την ίδια προσέγγιση με το Air, στο οποίο προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε την εξέλιξη ένα βήμα πιο μακριά, διατηρώντας το αυτοκίνητο λίγο πιο συμπαγές από ότι θα περίμενε κανείς βάσει των εξωτερικών του διαστάσεων».

Δείτε ακόμα: 

Advertisement

To crossover της Lucid χωρίς καμουφλάζ

Αυτό είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο πολυτελείας στον κόσμο (VIDEO)

Advertisement

Το Lucid Air με τους 1.080 ίππους κάνει το 400άρι σε 9,9″ (VIDEO)