Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Renault: Η έλλειψη ημιαγωγών θα συνεχιστεί έως το 2022

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault: Η έλλειψη ημιαγωγών θα συνεχιστεί έως το 2022

ΝΕΑ

Renault: Η έλλειψη ημιαγωγών θα συνεχιστεί έως το 2022

ΝΕΑ

Φαίνεται ότι η έλλειψη ημιαγωγών που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία θα παραμείνει έως το 2022, σύμφωνα με τον Luca de Meo, το μεγάλο κεφάλι της Renault.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του γαλλικού κοινοβουλίου, ο Luca de Meo είπε ότι οι κύριοι προμηθευτές της Renault αναφέρονται στην έλλειψη ημιαγωγών ως «δομικό πρόβλημα που θα μας ακολουθεί έως και το 2022», προσθέτοντας ότι θα επιβαρύνει περαιτέρω το σύστημα, ακόμη κι αν βελτιωθεί η παραγωγική ικανότητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος παραδέχτηκε ότι η Renault απώλεσε αναπόφευκτα όγκους παραγωγής κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία. Όπως αναφέρθηκε στην Autonews Europe, ο de Meo είχε νωρίτερα εκτιμήσει ότι η κρίση είχε ως αποτέλεσμα μικρότερη παραγωγή κατά 100.000 μονάδες για τη Renault φέτος.

Η παγκόσμια κρίση στην έλλειψη ημιαγωγών προκλήθηκε από τη σημαντικά αυξημένη ζήτηση ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ξεκίνησε προς τα τέλη του 2020. Επηρέασε όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που είτε σταμάτησαν είτε μείωσαν την παραγωγή διαφόρων μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της AlixPartners που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο του 2021, η έλλειψη ημιαγωγών μπορεί να στοιχίσει στη βιομηχανία έως και σε 110 δισεκατομμύρια δολάρια από τις απώλειες πωλήσεων νέων αυτοκινήτων.

Το αποκορύφωμα της κρίσης αναμένεται να εμφανιστεί στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους.
Στις ΗΠΑ, πολλά δημοφιλή μοντέλα έχουν δει τις τιμές τους στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να αυξάνονται έναντι του MSRP, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κοινοπραξία για υδρογονοκίνηση με τη συμμετοχή της Renault
H έλλειψη chips σταματά την παραγωγή της Subaru
Η Bosch εγκαινιάζει το νέο εργοστάσιο παραγωγής chip