Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus: Η μητρική Geely επενδύει πάνω από 1,6 δις ευρώ

Ελλάδα 17:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus: Η μητρική Geely επενδύει πάνω από 1,6 δις ευρώ

ΝΕΑ

Lotus: Η μητρική Geely επενδύει πάνω από 1,6 δις ευρώ

ΝΕΑ

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο κινεζικός Όμιλος εταιρειών Geely αναμένεται να επενδύσει ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 1,6 δις ευρώ, με σκοπό να φέρει στο επίκεντρο της αγοράς και πάλι την φίρμα της Lotus.

Advertisement
Advertisement

 

Tου ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Να θυμίσουμε ότι η ιστορική βρετανική μάρκα τον περασμένο Σεπτέμβριο πέρασε επισήμως στα κινεζικά χέρια, μετά την εξαγορά του 51% των μετοχών της εταιρείας από την μαλαισιανή Proton. Θυμίζουμε ότι η Geely έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της ένα «βαρύ» όνομα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αυτό της Volvo, αλλά και φίρμεςς όπως η Polestar, η London Taxi Company και η Lynk & Co.

20170929043154-28fa1159-chariatis-530

Το Bloomberg τονίζει ότι ο πρώτος στόχος της μητρικής Geely είναι να βρεθεί ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας αγοράς. Και αυτό θα επιτευχθεί με τις ανάλογες κινήσεις. Ήδη οι ιδιοκτήτες της βρετανικής εταιρείας έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, οι οποίες επικεντρώνονται στην κατασκευή νέας μονάδας συναρμολόγησης, αλλά και ενός σχεδιαστικού κέντρου, πάντα εντός Μεγάλης Βρετανίας. Στα άμεσα πλάνα της Geely είναι πάντως η επέκταση των ήδη κτιριακών εγκαταστάσεων στο Hethel, αλλά και το άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας, που αναμένεται να φτάσουν τις 200.

Advertisement

20170725160147-195b2d9e-chariatis-640

Ο Daniel Donghui Li, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Γκρουπ, είχε δηλώσει αμέσως μετά την εξαγορά: «Με την ένταξη της Lotus στο χαρτοφυλάκιο της Geely, ενισχύουμε την παγκόσμια παρουσία μας και στοχεύουμε να τη φέρουμε σε μια νέα φάση ανάπτυξης, επεκτείνοντας και επιταχύνοντας την παρουσίαση νέων προϊόντων και τεχνολογιών».

Advertisement