Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus Evija τo νέο ηλεκτρικό hypercar των 1000 ίππων

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus Evija τo νέο ηλεκτρικό hypercar των 1000 ίππων

ΝΕΑ

Lotus Evija τo νέο ηλεκτρικό hypercar των 1000 ίππων

ΝΕΑ

Το όνομα Evija είναι πολύ πιθανόν να έχει το νέο ηλεκτρικό hypercar (σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων) της Lotus με δύναμη 1000 ίππων, το οποίο θα αποκαλυφθεί τον επόμενο μήνα.

Advertisement
Advertisement

 

H Lotus κατάθεσε αίτηση στο Βρετανικό κράτος και πήρε την άδεια για το εμπορικό όνομα Evija. Το όνομα, σύμφωνα με την αίτηση, θα χρησιμοποιηθεί ως σήμα κατατεθέν (εμπορικό σήμα που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα) σε διάφορες κατηγορίες όπως παιχνίδια, αξεσουάρ αλλά και οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως Evija θα αποκαλούν το νέο hypercar αφού κάθε αυτοκίνητο έχει την δική του σειρά παιχνιδιών και αξεσουάρ. Το ηλεκτρικό sport αυτοκίνητο της Lotus είναι ως τώρα γνωστό ως «Type 130» και θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 16 Ιουλίου στο Λονδίνο. Η ημερομηνία της παρουσίασης είναι ένα ακόμη στοιχείο ότι το «Evija» είναι πολύ πιθανόν να γίνει το όνομα του αυτοκινήτου.

Το αμιγώς ηλεκτρικό «130» θα είναι πιθανώς το πρώτο ολοκαίνουργιο μοντέλο της Lotus για περισσότερο από μία δεκαετία και σηματοδοτεί την αναγέννηση της κάτω από το νέο της ιδιοκτήτη, την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Geely. Εκτός από την περιορισμένη παραγωγή του, λίγες πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί σχετικά με το νέο όχημα.

Advertisement

Το πρώτο Βρετανικό πλήρως ηλεκτρικό hypercar, θα παραχθεί σε μόλις 130 μονάδες, ως φόρος τιμής για τη ονομασία «Type» που έχει χρησιμοποιήσει η Lotus στα 71 χρόνια λειτουργίας της. Το νέο ηλεκτρικό Lotus, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Hethel, στο Norfolk και στοχεύει στο να γίνει το πιο «δυναμικό» αυτοκίνητο στην ιστορία της. Δεν υπάρχουν ακόμη τεχνικές πληροφορίες, αλλά η Lotus πρέπει να πιέσει για να φέρει την «Type 130» στην κορυφή. Οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες τους είναι πολύ βαριά εξαρτήματα, ενώ η Lotus φημίζεται για το ελάχιστο βάρος των αυτοκινήτων της.

Advertisement

Η ονομασία «Evija» πάντως έχει πολλά κοινά σημεία με το «V-badged» της Aston Martin (οι Vantage, Vanquish και Virage). Εδώ το Evija της Lotus ακολουθεί τη μακρά σειρά των μοντέλων «E-badged». Από το 1956 και το Lotus Eleven, ο Βρετανός κατασκευαστής έχει παρουσιάσει πολλά οχήματα με το όνομα που αρχίζει με το γράμμα «E» (Elite, Elan, Esprit, Evora και Exige).