Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lotus Eletre: Έρχεται νωρίτερα στην Ελλάδα απ’ ότι την περιμέναμε

Ελλάδα 4:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lotus Eletre: Έρχεται νωρίτερα στην Ελλάδα απ’ ότι την περιμέναμε

ΝΕΑ

Lotus Eletre: Έρχεται νωρίτερα στην Ελλάδα απ’ ότι την περιμέναμε

ΝΕΑ

Με το… καλημέρα θα έρθει και η κορυφαία έκδοση με τους 900 ίππους και τα 1.335 Nm ροπή.

Advertisement
Advertisement

Η Lotus είναι μία εταιρεία που έχει ξεκινήσει το restart της και ετοιμάζεται να μπει ακόμα πιο δυνατά στην παγκόσμια αγορά. Η αρχή έχει γίνει ήδη με την Emira και η συνέχεια έπεται με το νέο πολυτελές SUV που ακούει στο όνομα Eletre.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και αρχικά ήταν να το δούμε στην Ελλάδα προς το καλοκαίρι του 2024. Τα… σχέδια όμως της βρετανικής φίρμας άλλαξαν και για καλή μας… τύχη, θα έρθει στη χώρα μας πολύ νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, το νέο Lotus Eletre θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους το αργότερα εντός του Φεβρουαρίου, κάτι που ήδη έχει γεμίσει χαμόγελα τους φίλους της μάρκας αλλά και των σπορ αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Από 600 έως 900 άλογα!

Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις και συγκεκριμένα τις, Eletre, Eletre S και Eletre R. Και οι τρεις θα είναι τετρακίνητες με την αρχική έκδοση, την Eletre να αποδίδει 600 ίππους, να επιτυγχάνει το 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και να αγγίζει σε τελική τα 258 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακά είναι και τα νούμερα αυτονομίας καθώς οι μπαταρίες των 112kWh θα δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να καλύπτει αποστάσεις έως 600 χιλιόμετρα.

Από εκεί και πέρα η κορυφαία Eletre R με τους 900 ίππους και τα 1.335 Nm ροπή θα είναι πραγματική… κόλαση, καθώς το 0-100 θα επιτυγχάνεται σε μόλις 2.95 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία της θα κυμαίνεται στα 490 χιλιόμετρα.

Advertisement

 

Πολύ σύντομά Ελλάδα

Advertisement

Σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες του Newsauto, αυτές οι δυο εκδόσεις είναι που θα δούμε αρχικά και στην Ελλάδα.

Από εκεί και πέρα οι τιμές αναμένεται να αποτελέσουν την έκπληξη καθώς η αρχική μπορεί να ξεκινά και λίγο πάνω από τα 100.000 ευρώ, κάτι που αν ισχύσει στην πράξη είναι σίγουρο πως η Lotus θα επανέλθει δυναμική και στην ελληνική αγορά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια είναι η σπάνια Miura που εμφανίστηκε στη Lamborghini Athens;
Αυτοκίνητο: Ευρωπαϊκό… γηροκομείο η Ελλάδα
Πώς πήγε η αγορά του αυτοκινήτου το 2023;

Advertisement