Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Live χάρτες HERE για αυτόνομα οχήματα

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Live χάρτες HERE για αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Live χάρτες HERE για αυτόνομα οχήματα

ΝΕΑ

Στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας παρουσιάστηκε η τελευταία εκδοχή HD Live Map από την HERE, η οποία θα αποτελέσει το βασικό συστατικό για την κίνηση των οχημάτων αυτόνομης τεχνολογίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Σύμφωνα με την HERE, οι χάρτες HD Live Map είναι οι πιο προηγμένοι που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον κόσμο για απομακρυσμένη χρήση (μέσω «σύννεφου», δηλ. cloud υπηρεσίας) και που είναι ήδη διαθέσιμοι για τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Εννοείται πως οι χάρτες τέτοιου είδους τρέχουν μέσω ενός διακομιστή για αυτοκίνητα που έχουν διαδικτυακή πρόσβαση, για την ώρα στη Βόρεια Αμερική και στην Δυτική Ευρώπη.

here hd live maps ces (2)

Advertisement
Advertisement

Μία από τις μεγαλύτερες δυνατότητες των χαρτών HD Live Map είναι πως προσφέρει όλα τα δεδομένα ώστε το αυτοκίνητο να γνωρίζει την διαδρομή και σε κάθε σημείο να προσαρμόζει ιδανικά το αυτόματο cruise control, τα ενεργά φωτιστικά σώματα, να προειδοποιεί για τα όρια ταχύτητας και πολλά άλλα σε πραγματικό χρόνο (real time). Εδώ να πούμε πως η HERE προσφέρει τους χάρτες της σε πάνω από 10 κατασκευαστές αυτοκινήτων που εξελίσσουν την τεχνολογία αυτόματης οδήγησης.